Slutspelat

EINDHOVEN/AMSTERDAM (Dagbladet): Italia- Sverige 2- 1. - Jeg er uhørt skuffet. Alt er bare sørgelig nå, sier svenskenes bestemann, Henke Larsson, etter at Sverige røk ut av EM i går kveld.

Så skuffet var landslagssjef Tommy Söderberg, at han sendte sin assistent for å forklare EM-fiaskoen på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg synes ikke dette er flaut. Gruppa vår var jevn, og Italia hadde litt flaks som går gjennom med tre seirer. Vårt spill har vært opp og ned, men vi er skuffet over hva vi har prestert i forhold til vår normale standard, sier assitent-trener Lars Lagerbeck.

Startet godt

Sverige hadde jo også bare teoretiske muligheter til å avansere før kampen. De måtte slå Italia med flere mål enn Tyrkia slo Belgia. Svenskene åpnet kampen friskt i Eindhoven, og skapte flere store sjanser. Hele ti cornere hadde svenskene før Italia fikk sin første etter 38 minutter. Og da gikk det riktig galt for broderfolket.

  • Serven fra Alessandro del Piero var perfekt, og Inters Luigi Di Biagio med sine 175 cm, var høyest og mest umarkert av alle i feltet. Og dermed en klassisk ufortjent ledelse til Italia.

Tafatte

I andre omgang virket svenskene mer tafatte. Fra Brüssel fikk Sverige meldingene om at Tyrkia ledet 2- 0 over Belgia. Det betydde at de måtte score tre mål for å gå videre. Da hjalp det så lite at Henke Larsson utlignet til 1- 1, og scoret sitt første EM-mål alene med keeper Francesco Toldo.

- At jeg scoret betyr skit det samme nå som vi er utslått, sier Henke sjøl.

  • Fem minutter før slutt beseglet Alessandro del Piero Sveriges skjebne med en gnistrende scoring. To dragninger og vekk med forsvaret. Keeper Hedman var sjanseløs på skuddet.
<B>SLÅTT UT:</B> Henrik Larsson var svenskenes beste i går, men ble satt på plass av Italias Massimo Ambrosini.
<B>2-1:</B> Her sender Alessandro del Piero Sverige hjem fra EM med ett fattig poeng i kofferten.