HYLLER CAPELLO: Wayne Rooney skriver at han er knust over å miste Fabio Capello, og at han ønsker seg Harry Redknapp som ny sjef. Her er han sammen med Capello under UEFAs behandling av ankesaken i forbindelse med suspensjonen i EM i sommer. Foto::  (AP Photo/Anja Niedringhaus)
HYLLER CAPELLO: Wayne Rooney skriver at han er knust over å miste Fabio Capello, og at han ønsker seg Harry Redknapp som ny sjef. Her er han sammen med Capello under UEFAs behandling av ankesaken i forbindelse med suspensjonen i EM i sommer. Foto:: (AP Photo/Anja Niedringhaus)Vis mer

- Slutt å blande deg, du var ikke god nok

Roy Keane reagerer på Rooneys Capello-uttalelser.

(Dagbladet): Oddsen på at Harry Redknapp etterfølger Fabio Capello som engelsk landslagssjef er knapt spillbar hos bookmakerne.

Både media, opinionen og spillerne virker innstilt på at Redknapp er mannen som kan bryte den engelske mesterskapsforbannelsen - og i går kveld rykket flere av stjernene ut på Twitter for å fremme Tottenham-managerens kandidatur.

Én av dem var Wayne Rooney, som også ga uttrykk for betydelig skuffelse over at Capello nå er ferdig.

- Knust over at Capello har sluttet. Fin fyr og førsteklasses trener, skrev han.

Samtidig la han til at erstatteren må være engelsk - og at hans førstevalg var Harry Redknapp.

Elendig i VM
Det tok ikke lang tid før Rooney fikk passet sitt påskrevet av sin tidligere lagkamerat og kaptein, Roy Keane. Den alltid frittalende iren synes ikke det United-spissens oppgave å blande seg borti hvem som bør få jobben - særlig ettersom han ikke har levert varene under Capello.

- Wayne bør slutte å blande seg inn. Han gjorde ikke nok på banen da Capello var manager. Wayne bør konsentere seg om å være spiller, og ikke om hvem han ønsker som ny sjef for England, sier Keane, ifølge Daily Mail.

GAMLE LAGKAMERATER: Roy Keane og Wayne Rooney spilte sammen i Manchester United. Her etter en bortekamp mot Milan i 2005. Foto: SCANPIX
GAMLE LAGKAMERATER: Roy Keane og Wayne Rooney spilte sammen i Manchester United. Her etter en bortekamp mot Milan i 2005. Foto: SCANPIX Vis mer

Rooney var en blek skygge av seg selv under VM i Sør-Afrika i 2010, der England forsvant tidlig etter å ha blitt ydmyket av Tyskland i åttendelsfinalen. Mest oppmerksomhet fikk han for tiraden for åpent kamera etter en begredelig 0-0-kamp mot Algerie, der han skjelte ut de engelske supporterne som pep mot laget.

Rooney går også glipp av de to første gruppespillkampene i EM om fire måneder, etter nedsparkingen av en Montenegro-spiller i siste kvalifiseringskamp.

26-åringen er uansett ikke den eneste som har slitt med å levere på samme nivå for landslag som for klubblag. Og han var ikke den eneste spilleren som hadde noe på hjertet etter Capello-exiten.

Sørgestemning blant spillerne
Mens engelskmenn flest ikke virker spesielt triste over å miste manageren kort tid før EM, virker flere av spillerne å ha en annen holdning.

Arsenals Jack Wilshere takker italieneren for å ha gitt ham sjansen - men kanskje gjør han klokt i å droppe skriverier om Tottenhams nåværende manager...

- Sjokkert over nyheten om Fabio Capello. For å være ærlig er jeg knust, han ga meg min første A-landskamp og trodde på meg. Takk, Mr. Capello. Flott manager. Folk har forskjellige meninger om Capello, men for en ung spiller som ble gitt sjansen til å spille for landet sitt i så ung alder... han har gitt meg stor tillit og jeg kan bare takke ham... enorm innflytelse på karrieren min så langt, tvitrer han.

Tottenham-back Kyle Walker er inne på samme spor:

SLUTTET PÅ DAGEN: Fabio Capello mener FA fornærmet ham på det groveste da de fratok John Terry kapteinsbindet, uten at han selv ble konsultert. Foto: 
AFP PHOTO / CARL COURT
SLUTTET PÅ DAGEN: Fabio Capello mener FA fornærmet ham på det groveste da de fratok John Terry kapteinsbindet, uten at han selv ble konsultert. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT Vis mer

- Knust (enda en! journ.anm) over å se Fabio Capello slutte. Han har stolt på meg og gitt meg min første landskamp. Jeg vil sende ham en stor takk.

Michael Owen har fått en del tyn for sitt landslagsfokus, ettersom han ikke akkurat har glitret i United-trøya, men det hindrer ham ikke å melde seg på i diskusjonen om Capellos etterfølger.

- Har det noen gang vært så stor oppslutning om en kandidat for jobben som engelsk landslagssjef? Jeg vet ikke om noen som ikke ønsker Redknapp.

- Vet ikke om det bare er meg, men jeg syntes ikke det var riktig i utgangspunktet at vi skulle ha en engelsk landslagssjef i EM som uansett skulle slutte etterpå. Det må bli en engelskmann som vår neste manager, melder Owen på Twitter.

SPESIELL DAG FOR HARRY: Først ble Harry Redknapp frikjent for skattesvindel. Så ble han klappet fram som Englands redningsmenn. Foto:  AFP PHOTO / CARL COURT
SPESIELL DAG FOR HARRY: Først ble Harry Redknapp frikjent for skattesvindel. Så ble han klappet fram som Englands redningsmenn. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT Vis mer