SNAKKER UT: Patrice Evra (t.v.) og Thierry Henry har begge gitt sin versjon av bråket i den franske VM-troppen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Francois Mori
SNAKKER UT: Patrice Evra (t.v.) og Thierry Henry har begge gitt sin versjon av bråket i den franske VM-troppen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Francois MoriVis mer

- Slutt å kalle oss gjengledere

Henry og Evra tar til motmæle mot beskyldningene.

||| (Dagbladet): Frankrikes avskiltede landslagskaptein Patrice Evra varslet at han kom til å fortelle sin versjon av de famøse hendelsene i Sør-Afrika - minutt for minutt - når VM-troppen returnerte til hjemlandet.

Fredag stilte han til et intervju med tv-kanalen TF1, men han var ikke like meddelsom som det han opprinnelige hadde lovet, selv om han lettet litt på sløret. Blant annet understreket han at det var en samlet spillergruppe som valgte å avbryte landslagstreningen for så å låse seg inn på spillerbussen i protest mot hjemsendelsen av Nicolas Anelka.

- Det var hele spillergruppas beslutning. Det var ingen av oss som ville gå ut av bussen, ikke en eneste en. Det var klønete opptreden, men noen ganger havner man i situasjoner der man gjør feil, sier Evra, ifølge TF1.fr.

Spillerne presset landslagstrener Raymond Domenech til å lese opp et notat foran en samlet verdenspresse.

- Sensurert av Domenech
Det gjorde Domenech, men fratok samtidig Evra kapteinsvervet, nektet ham å være med på den obligatoriske pressekonferansen før kampen mot Sør-Afrika og plasserte ham på benken.

Evra ville, ifølge seg selv, bruke pressekonferansen til å komme med en unnskyldning. Det fikk han ikke lov til, og nå føler han seg sensurert av den avtroppende landslagssjefen.

- Det er første gang i livet mitt at jeg ikke har fått lov til å si hva jeg vil. Det var vanskelig, understreker han, men aksepterer at han ble satt ut av laget.

- Man må akseptere trenerens avgjørelser. Det gjorde jeg før kampen, og jeg gjorde det etter kampen.

Granskning
Samtidig ba han om enda mer tid. Konfliktene i VM-leiren har satt sine spor, og Evra mener det er for tidlig å ta oppvasken allerede nå. Han har også fått med seg at president Nicolas Sarkozy har varslet full granskning av forholdene i fransk landslagsfotball, og ser det som en mulighet til å komme til bunns i problemene.

- Idrettsdepartementet vil sette i gang undersøkelser der alle spillere skal få komme til orde. Da vil hver enkelt kunne fortelle hva han har opplevd og få en mulighet til å fortelle sannheten, poengterer Manchester United-backen.

- Det er ingen som har lyst til å si noe så lenge sårene fortsatt ikke er grodd. Vi er lei oss, og beklager på det sterkeste alt som har skjedd. Samtidig må man heve hodet og rette blikket framover, fortsetter han.

- Ingen gjengledere
Også Thierry Henry stilte fredag opp i sitt første intervju etter den pinlige VM-sortien. Til Canal+ understreker veteranspissen at han ikke kjenner seg igjen i bildet som er tegnet av det franske landslaget, blant annet av idrettsminister Roselyne Bachelot som omtalte de eldre spillerne som «umodne gjengledere som styrer over skremte guttunger».

- Folk bør slutte å snakke om gjengledere. Jeg kommer fra forstedene i Paris, og vet hva en gjengleder er. Dem finnes det ingen av i laget. Ingen har lagt noe press på noen, sier Henry til Canal+, ifølge Reuters.

Sammensveiset
Heller ikke Evra kjenner seg igjen i beskrivelsene til ministeren.

- Laurent Blanc overtar en veldig sammensveiset spillergruppe, som alle er innstilte på å gjenreise stoltheten og omdømmet til landslaget. Men det finnes ingen mirakelkur. Vi er nødt til å vinne kamper igjen, understreker han.

Også Henry er innstilt på å få skikk og fokus på det sportslige igjen.

- Det var en fiasko på banen, og den fremste grunnen til det, er at vi ikke spilte bra. Vi kan ikke gjemme oss fra sannheten, men vi hengte oss opp i diskusjoner og fabrikkerte historier, forklarer 32-åringen.


- Det var en fiasko på banen, og den fremste grunnen til det, er at vi ikke spilte bra. Vi kan ikke hjemme oss fra sannheten, men vi hengte oss opp i diskusjoner og fabrikkerte historier.