Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Slutt å tenke

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Gullvinner Martin Schmitt fra Tyskland ber norske VM-hoppere riste av seg tungsinnet. Ellers fortsetter VM som i går. - Slutt å tenke for mye, er rådet fra 21-åringen som elsker å hoppe i regnvær.

Martin Schmitt vant gullet foran lagkameraten Sven Hannawald. På sletta sto tyskernes siste storhopper Jens Weissflog. Han trodde knapt det han så - både fra sine egne og nordmennene.

Våte norske hoppere hutret, frøs og grublet før de tok med seg depresjonen hjem til hotellet. I rein sympati med stakkarne tok de tre supertyskerne seg tid til å gi Dagbladet råd om hvordan den norske hoppkrisa skal løses.

For tøft press

Her er rådene fra VMs største formhoppere:

Martin Scmitt:

- Slutt å tenke for mye. Her i VM kommer ikke de norske hopperne videre før de fokuserer på det de har vært gode til før.

Sven Hannawald:

- Jeg vet ikke helt, men kanskje har presset og trykket her i VM blitt for tøft for de norske hopperne. De må kvitte seg med det for å få resultater.

Jens Weissflog:

- Det er overraskende at de norske hopperne gjør det så dårlig. Å gi råd er vanskelig, men det lønner seg i hvert fall ikke å tenke for mye på været.

Solskinnshopper

Kristian Brenden gjorde det best av de norske i går, men innrømmer at han ikke trives i bakken når det regner og sludder.

Derfor vurderer han å legge inn flere treningshopp på sørpeføre. Men Kristian er redd det er for seint å kvitte seg med uvanen.

- Nå hopper vi og utlendingene omtrent de samme hoppene. Men jeg tror vi hopper for mye i sol og gnistrende føre i barndommen. Hell vann i sporene til 10-åringene, sier Kristian.

Værmessig er Martin Schmitt Kristians rake motsetning:

- Jeg liker å hoppe når det regner. Dessuten er skiene mine bedre når det regner. Uansett så var det solskinn for meg i dag, sier han.

Lasse Ottesen hoppet verst av de norske i går, og tar uten videre til seg Schmitts råd om å slutte å tenke for mye.

Stresshopper

- Det blir litt for mange tanker. Vi stresses når vi tenker på og forsøker å justere detaljer i stedet for å gjøre det vi kan automatisk.

- Som å kjøre bil og tenke: «Nå må jeg bremse og nå må jeg kløtsjen», forklarer Ottesen.

Skiene har han felles med Schmitt:

- Jeg bruker de samme skiene og hadde veldig god fart.

  • Ottesen hadde 91,4 km/t ut fra hoppkanten og hoppet 99,5 meter i det ene hoppet han fikk i går. Schmitt hadde samme fart som Ottesen i første omgang, men hoppet 26,5 meter lenger.

Ikke rart Schmitt ber de norske hopperne slutte å tenke på slikt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media