Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Slutt å vingle

Brann var den store vinneren på vinterens overgangsmarked, men seirer lite i serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slutt å vingle mellom ulike formasjoner, er tidligere Brann-menns råd til Mons Ivar Mjelde.

Stabæk-kaptein Martin Andresen mener Brann er dårligere i år enn i fjor. Fjorårets Brann-trener, Teitur Thordarson, er også blant dem som lurer på hva som skjer med Bergens stolthet om dagen.

- Hva f... har de holdt på med i vinter? De har jo hentet fem-seks spillere, men er enda dårligere enn i fjor, sier han hoderystende til Bergensavisen.

Han fikk selv mye pepper i løpet av fjorårssesongen, der laget til slutt klarte å klore seg fast i eliteserien. Nå ligger rødtrøyene atter en gang på kvalifiseringsplass, med fattige sju poeng på ti serierunder. Etter de ti første kampene i fjor hadde laget ti poeng.

Scorer mindre gjør de også. I fjor på denne tida hadde de nettet 13 ganger, mens så langt i år har det blitt ti scoringer.

Utrygghet

I morgen møter de et Bryne i storform på bortebane. I fjor endte borteoppgjøret med et ydmykende 0- 4-tap for Brann.

Så langt i år har Mons Ivar Mjelde testet tre- fire formasjoner i kamp. Teitur Thordarson tror det kan være årsaken til at Brann bare har en seier så langt i årets serie.

- Jeg for min del føler det er viktig å lande på en måte å spille fotball på. Det gir også en større ro blant spillerne. Innenfor en viss ramme kan man selvfølgelig gjøre små forandringer, men jeg tror ikke det er bra å snu opp ned på ting fra kamp til kamp, sier Lyn-treneren til Dagbladet.

Hassan El Fakiri, som forlot Brann til fordel for Monaco midt i 2000-sesongen, er enig med Thordarson. Han snakker av erfaring.

- I begynnelsen av sesongen skiftet treneren vår formasjon i annenhver kamp. Det ble riktig nok ikke så mange tap i den perioden - bare mange uavgjort. Men spillet vårt fløt ikke, og spillerne ble utrygge, sier El Fakiri til Dagbladet.

Mjelde uenig

Azar Karadas meldte overgang fra Brann til Rosenborg i fjor vinter.

- Vi skifter formasjon i Rosenborg også, men det aller beste er selvfølgelig å ha en stil å bli trygg på. Men Mons Ivar er fersk i gamet og det er kommet mange nye spillere til klubben. Forståelig nok føler han vel ikke at det sitter ennå. Det tar jo litt tid å kjøre inn et lag, sier Karadas til Dagbladet.

Mons Ivar Mjelde er enig i at det er best å finne sin stil. Men han er uenig i at Brann vingler for mye mellom diverse formasjoner.

- Jeg har fått med meg den kritikken, men jeg og spillerne føler det ikke slik. Vi har gjort nyanseforskjeller fra kamp til kamp, ja, men likheten har vært stor hele tida. Det er for eksempel ikke stor forskjell på å spille 4- 2- 3- 1 og 4- 5- 1. Også 4- 3- 3 er lik disse to. Men vi prøver å kjøre inn en spillestil vi kan bruke fast, sier Mjelde.

FÅR KJEFT: Lyn-trener Teitur Thordarson (t.v.) og Brann-trener Mons Ivar Mjelde da de møttes i eliteserieåpningen på Ullevaal i april. Thordarson er en av mange som nå kritiserer Mjelde for manglende formasjoner i Brann-laget.