Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slutt for «Henke» Larsson?

Korsbåndet er ødelagt.

Henrik Larsson fikk i går beskjeden han fryktet mest av alt: Korsbåndet er ødelagt, og han blir borte fra fotballbanen i et halvt år.

Den svenske Barcelona-spissen haltet av banen i lørdagens 3-0-seier mot erkerivalen Real Madrid etter å ha fått en vridning i kneet. Nå spekulerer svensk presse i om «Henke» Larssons fotballkarriere er over.

- Jeg kan ikke svare på det i dag. Akkurat nå føles alt tungt. Det er mange tanker som svirrer i hodet. Jeg hadde virkelig håpet at det ikke var så alvorlig som dette, sa Larsson i eksklusivt intervju med Helsingborgs Dagblad (HD) sent i går kveld.

Han håpet at det bare var menisken som var ødelagt, men et artroskopisk inngrep mandag avslørte skadens fulle omfang.

- Fremre korsbånd i venstre kne er ødelagt, sa Barcelonas klubblege til ventende journalister etter inngrepet.

Det betyr operasjon og en pause fra fotballen på seks måneder. I praksis betyr det at svensken kan være tilbake først helt i slutten av sesongen.

En undersøkelse søndag tydet på at korsbåndet var delvis avrevet, men ikke så mye at operasjon var nødvendig. Derfor var det en stor skuffelse da legene tittet inn i kneet og fant at skaden var mye alvorligere.

- Kneet er hovent, men det gjør ikke vondt. Nå vil jeg vite mest mulig om skaden for å finne ut hva vi skal gjøre. Jeg tar ingen avgjørelse om min framtid før vi har alle kortene på bordet. Nå kan jeg verken si at jeg fortsetter eller legger opp. Vi må se om jeg trenger en operasjon eller ikke, sier Larsson til HD.

(©NTB)

<B>ALVORSTYNGET:</B> Henrik Larsson forlater sykehuset i Barcelona på krykker. Lagkompisene Giovanni Van Bonckhorst (t.v) og Carles Puyol prøver å backe opp svensken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media