Slutt for «Henke» Larsson?

Korsbåndet er ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Larsson fikk i går beskjeden han fryktet mest av alt: Korsbåndet er ødelagt, og han blir borte fra fotballbanen i et halvt år.

Den svenske Barcelona-spissen haltet av banen i lørdagens 3-0-seier mot erkerivalen Real Madrid etter å ha fått en vridning i kneet. Nå spekulerer svensk presse i om «Henke» Larssons fotballkarriere er over.

- Jeg kan ikke svare på det i dag. Akkurat nå føles alt tungt. Det er mange tanker som svirrer i hodet. Jeg hadde virkelig håpet at det ikke var så alvorlig som dette, sa Larsson i eksklusivt intervju med Helsingborgs Dagblad (HD) sent i går kveld.

Han håpet at det bare var menisken som var ødelagt, men et artroskopisk inngrep mandag avslørte skadens fulle omfang.

- Fremre korsbånd i venstre kne er ødelagt, sa Barcelonas klubblege til ventende journalister etter inngrepet.

Det betyr operasjon og en pause fra fotballen på seks måneder. I praksis betyr det at svensken kan være tilbake først helt i slutten av sesongen.

En undersøkelse søndag tydet på at korsbåndet var delvis avrevet, men ikke så mye at operasjon var nødvendig. Derfor var det en stor skuffelse da legene tittet inn i kneet og fant at skaden var mye alvorligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.