Slutt for mesteren

Alle trodde Rune Johansen skulle vinne Finnmarksløpet. Det gjorde han ikke.

LEVAJOK (Dagbladet.no): Den største forhåndsfavoritten i Finnmarksløpet het Rune Johansen. Han har vunnet løpet de to siste årene, men i år ble det stopp for Rune i Polmak. Hundene orket rett og slett ikke mer.

- Jeg kan ikke unnskylde meg med noe. Det ble full parkering før Kirkenes. Sist gang jeg hadde parkering var i 95, og det var første gang jeg kjørte. Da de stoppet, tenkte jeg: Hva er det som skjer? Jeg skjønte ikke hva som skjedde, forteller Johansen til Dagbladet.no.

Etterhvert forsto han at vinnersjansene forsvant, og dermed var det ikke noe poeng i å gjennomføre. Han ville ikke gi hundene en dårlig opplevelse ved å trekke dem hele veien til Alta. Han har en vag fornemmelse av at hundene kan ha vært overtrent før løpet i år.

- Vi har aldri trent så mye som i år. Det var første året vi skulle trene skikkelig og gjøre ting ordentlig, men så ble det bare verre, sier han.

Neste år er planen at kona hans skal få sin debut på 100-mila i Finnmarksløpet. Det betyr et hvileår for ham selv. Men årets parkering har ikke gjort ham mindre sulten på å få ting på plass før kona legger ut om et år.

- Nei, jeg har masse planer, sier han.

- Dette her må vi finne ut av.