Slutt for tippe- kupongen

- Tradisjonell tipping er på vei ut, sier tippekamp-reporteren.

Lersveen er en av våre fremste tippekamp-kommentatorer. Han er enig i at interessen for tradisjonell tipping nok har avtatt noe etter at betalingskanalen Canal+ overtok tippekampene fra England.

- Men hovedpoenget er nok at tradisjonell tipping med 12 kamper er på vei ut. Markedet forandrer seg. Dette har vi sett i lang tid, sier Lersveen.

Sakte død

Spill blir det bare mer av, mener han, men tippekupongen slik vi har kjent den gjennom en hel generasjon, er på vei mot en sakte død.

Han tror imidlertid ikke at de små premiene ødelegger for tippe-interessen på kort sikt.

- Nei, slikt tror jeg stimulerer. Personlig synes jeg premien var altfor lav i helga. Det er andre gangen jeg vinner - så å si på jobb - i år. For ikke lenge siden vant kona tolveren, og det sier jo litt. Premien var like lav da. Likevel, den tradisjonelle tipper blir oppglødd av små premier, for da er det mange som vinner. Folk føler de har en sjanse.

Ikke trist

Lersveen mener at det bare er et spørsmål om ganske kort tid før oddsen tar over det aller meste.

Og tippekamp-kommentatoren synes ikke engang det er trist:

- Den gamle «Leicester-kupongen», som jeg vil kalle den, er på vei ut. Det er ikke noe å være lei seg for. Her bestemmer pengene og markedet, som overalt ellers. Men jeg må få lov å si at det nok ville vært en fordel for interessen generelt om en av våre riksdekkende kanaler tok tilbake kampene fra Premier League, sier han.

Ungdommen vil ha mer action, raskere resultater.Ernst A. Lersveen

Fotball-kommentator TV2

UT BAKROMMET: - Det er snart bare meg og noen eldre mennesker som tipper fotball, spøker Ernst A. Lersveen.