- Slutt fred med Solér

TRONDHEIM (Dagbladet): Bent Skammelsrud mener at både Erik Solér og Nils Arne Eggen har oppført seg dumt. Nå ber han dem om å ta hverandre i hånda og bli ferdige med kranglingen.

Mediekrigen mellom Eggen og Solér har pågått siden sistnevnte som TV3-ekspert etter 5- 0-tapet for Lyon foreslo at Åge Hareide burde overta Eggens jobb straks. Rosenborg-treneren har svart med å kalle Solér en økonomisk kriminell (riktignok ikke på lik linje med folk som raner banker) fordi han - ifølge Eggen - rensker norske klubber for både talenter og penger.

- Denne saken har gått for langt. Nå må de ta hverandre i hånda, og bli ferdige med det, sier RBKs midtbanesjef Bent Skammelsrud til Dagbladet.

- Unødvendig av begge

Eggen-assistent Ola By Rise hevdet i går at spillerne bryr seg døyten om konflikten. Det stemmer bare delvis, og definitivt ikke for Skammelsrud.

- Begge parter har sagt ting som burde vært usagt. For det første var det unødvendig av Erik å komme med sitt utspill. Så var det like unødvendig av Nils å si som han gjorde etterpå. Nå må de skvære opp, sier Skammelsrud.

Saken har bølget fram og tilbake, og toppet seg da fotballagent og TV3s ekspertkommentator Erik Solér røpet at han vurderte rettslige skritt mot Eggen for påstanden om at han er økonomisk kriminell.

Overdose RBK

- Saken har bare ballet på seg. Det blir for dumt når det til slutt blir koblet inn advokater, sier Skammelsrud.

- Det burde holde med fotballdommere?

- Ja, ikke sant.

Svarer Skammelsrud.

Kaptein Erik Hoftun er ikke opptatt av Eggen og Solér:

- Jeg synes fortsatt det var håpløst av Solér å gå ut som han gjorde, men nå flirer vi av hele greia, sier han.

For Ørjan Berg er begeret fullt i så stor grad at han har sluttet å lese aviser.

- Jeg leer ikke et øyelokk. Har fått en overdose av RBK i avisene, og orker ikke lese mer.

- Litt såret

Solér kommer ikke til Trondheim før i dag. Derfor blir et eventuelt møte med Eggen utsatt til etter kampen.

- Vi skal snakke sammen, sa Eggen på gårsdagens pressekonferanse der han presiserte at det ikke er Solér som person han er ute etter.

- Det er ikke noe problem mellom Solér og meg. Men vi må få slutt på den egoistiske grådighetskulturen som råder i internasjonal fotball - og da særlig fra agentene.

Etterpå innrømmet han likevel at Solérs utspill etter Lyon-kampen hadde gått litt innpå ham.

- Jeg blir ikke fornærmet, men det sårer meg jo litt.

Så fristes Eggen til å greie nærmere ut om motstanden mot agentene, og kommer inn på spillerorganiseringen i NISO og LO før han vurderer opphopingen av toppspillere i de åtte-ni rikeste storklubbene som like konkurransevridende som om Norge skulle dumpet kiloprisen på laks med 1,50 kroner.

  • Lektor Eggen avrundet gårsdagens presseseanse med å gå dypt inn i en diskusjon om norsk grammatikk med Ola By Rise og Adresseavisens kommentator Otto Ulseth om setningen «Han skal være med å/og skape». Skal den skrives med og eller å .

- Her er det modalt hjelpeverb. Da blir det infinitivsmerke.

Svarte Eggen.

Som kan bytte ut han med du, og gjenta setningen, når han møter Solér.

BER SJEFEN ORDNE OPP: - Begge parter har sagt ting som burde vært usagt, mener Bent Skammelsrud (t.h.) om ordkrigen mellom trener Nils Arne Eggen og fotballagent Erik Solér.