Slutt med K2 for Verås Larsen

OL-mester Eirik Verås Larsen dropper trolig K2 i framtiden. I stedet vil Norges Padleforbund satse på en toppet K4.

- Jeg tror K2 er et avsluttet kapittel for Eirik, sier landslagssjef Kjell Tore Solvang til NTB.

Sammen med Nils Olav Fjeldheim har Flekkefjord-padleren vært i verdenstoppen i K2 de siste fire årene, og blant annet tatt flere VM-gull. I Aten ble det bronse på duoen.

Nå er han på egen hånd blitt en av verdens beste K1-padlere, med gull og fjerdeplass i Aten. Og avtroppende landslagssjef Solvang tror Verås Larsen har mange gode år foran seg.

- Eirik vil nok dominere K1 fram mot Beijing-OL om fire år, mener Solvang.

Verås Larsen innrømmer at det er hardkjør med K1 og K2 så tett på hverandre.

- Jeg får se hva jeg vil gjøre. Mye kan nok skje utover høsten, medgir han.

- Men jeg føler at jeg har mye mer å utrette på K1 500 meter. Jeg vil kjempe om både EM-, VM- og OL-medaljer, sier han.

Kortere pause

Det internasjonale padleforbundet gjør sitt for å vanskeliggjøre en kombinasjon mellom K1 og K2, det ønsker nemlig så mange ulike vinnere som mulig.

I Aten var det bare 65 minutter mellom finalene i K1 og K2 1000 meter, de kommende årene kan det bli langt kortere pause, kanskje ned til en halv time. Da blir det umulig for Verås Larsen å klare begge deler.

Også mannen som tar over jobben etter Solvang, den tidligere toppadleren Morten Ivarsen, mener Verås Larsen kanskje bør skifte båt.

- En kombinasjon mellom K1 og K4 er langt bedre. Det ville vært meget interessant å toppe en K4er, sier Ivarsen, som selv deltok i tre OL fra 1988 til 1996.

Kaptein

Det handler også om prestisje. En sterk firemannskajakk viser at man har bredde i satsingen. Norge har i lengre tid lagt hovedsatsingen på K1 og K2, likevel ble det en knallsterk 5. plass til den norske fireren i OL.

- Eirik vil være en naturlig kaptein i en K4. Det vil løfte de andre, påpeker Ivarsen overfor NTB. Og Solvang istemmer: - Hvis Eirik sitter i en K4 vil den kunne bli enda bedre.

Ifølge Solvang kan det bli aktuelt å nedprioritere K2 en periode. Det er ikke umulig at også Nils Olav Fjeldheim får plass i en K4. Men det blir tett konkurranse om de tre plassene ved siden av Verås Larsen.

For tredje sommer-OL på rad ble padling beste norske idrett, med to medaljer. Målet er å gjenta bedriften i Beijing.

(.NTB)