Slutt med kjæresten

OL-sølvvinner Halvard Hanevold (36) opplevde et trist brudd med kjæresten Siri Halle i OL-oppkjøringen. Men på jobben treffer han bare blink.

SAN SICARIO (Dagbladet): Hanevold bekreftet overfor Dagbladet i går at det er slutt mellom ham og Siri Halle (32).

-  Jeg ønsker ikke å si så mye om bruddet med Siri, utover å bekrefte at vi ikke lenger er kjærester, sier Hanevold.

Han og den tidligere langrennsløperen, som etter ti års pause satset på comeback foran årets sesong - som skiskytter - møttes under høydesamling i Bulgaria sist sommer, og skulle satse sammen mot OL. Til Dagbladet sa Hanevold i slutten av juli:

-  Alle kvalitetene jeg har sett etter i en kvinne finnes i Siri. Vi matcher hverandre 100 prosent, prater utrolig godt sammen og ler av de samme tingene. Brikkene har falt på plass. Dette føles så riktig.

Slik gikk det altså ikke.

Hanevold hadde derimot hele familien tilstede da han sikret seg OL-sølv på sprinten i går - Asker-mannens andre medalje på to løp i San Sicario.

Herlig revansje

-  Familien betyr mye for meg, og det er morsomt at jeg gjør det så bra når de er tilstede. De bestilte billetter til OL-sprinten allerede før jeg var uttatt til løpet, så de kunne

risikert å se løpet live mens jeg var hjemme og så det på TV, sier Hanevold.

Så seint som i fjor ble han vraket fra laget på sprint og jaktstart i Hochfilzen-VM.

-  Jeg fulgte de løpene som tilskuer på stadion, og den opplevelsen var nok med å trigge meg til å satse enda hardere. For jeg var ordentlig misfornøyd med å ikke få gå, sier Hanevold.

Bare ett år seinere gikk han sitt livs beste løp, og sikret seg en sterk sølvmedalje på samme distanse i olympiske leker.Snakk om revansje!

-  Kontrasten er stor, men det viser bare hva som går an å få til, om man gjør alt man mener er nødvendig, sier en glad Hanevold til Dagbladet.

-  Stor gullsjanse

Samtidig tok han tak i treningsarbeidet. Aldri tidligere har han trent mer. Tredemølla på Toppidrettsenteret er nærmest nedslitt.

-  Når jeg har slitt meg gjennom de tyngste øktene på den, så skulle jeg iallfall ikke gi meg i OL. Suksessen jeg opplever nå gir meg bare blod på tann, og jeg har tro på at jeg kan holde meg på topp fram til Vancouver-OL i 2010, sier Hanevold.

I Torino i går kveld var det en rørt Hanevold som mottok sin andre medalje på to OL-starter.

-  Det er egentlig helt vilt, spesielt når jeg vet hvor tøft det er å komme på pallen i det hele tatt. Dette er det maksimale av hva jeg er god for. Jeg kunne ikke gått et tidel raskere. Derfor er det også litt surt å bli, men det er bare å ta av seg hatten for Sven Fischer, sier han.

-  Hvordan skal du feire?

-  Det blir ikke mye rom for feiring nå under mesterskapet. Men jeg sliter med å sove etter løp, så kanskje jeg unner meg et glass rødvin på senga.

Med sølv og bronse i boks, har han svært lyst på gull under lørdagens jaktstart.

-  Utgangspunktet er bra, og det er nok den største gullsjansen jeg har igjen, sier Hanevold.

Bør Norge hente hjem Inge Bråten?

Hva mener du? Send en e-post til minmening@dagbladet.no

TILFREDS: Skiskytterveteranen Halvard Hanevold koste seg etter et perfekt løp og sølv på sprinten. Bruddet med kjæresten har tydeligvis ikke påvirket prestasjonene negativt.
SLUTT: Siri Halle og Halvard Hanevold er ikke lenger et par.