Slutt mellom Aksel Lund Svindal og alpinkjæresten

Svindal og Julia Mancuso går fra hverandre etter fire år med avstandsforhold, bekrefter skistjernen på Facebook.

SLUTT:  Aksel Lund Svindal og kjæresten Julia Mancuso har bestemt seg for å gå fra hverandre etter fire år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SLUTT: Aksel Lund Svindal og kjæresten Julia Mancuso har bestemt seg for å gå fra hverandre etter fire år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Aksel Lund Svindal og den amerikanske alpinstjernen Julia Mancuso har vært kjærester i fire år, men lørdag natt norsk tid bekrefter Aksel Lund Svindal på sin Facebook-side at det nå er slutt.

Travle liv - Jeg har kjent Julia i mange år. De siste fire årene har vi del et spesielt forhold sammen, og vi har hatt en fantastisk tid. Men tid er også en begrenset resurs. Det er lang avstand mellom våre hjem, og vi lever begge to meget travle liv. Å få nok tid sammen har vært en av våre største utfordringer, og det er vanskelig å se hvordan det skal forandre seg i fremtiden, skriver Svindal på sin Facebook-side.

OL-mesteren har vært sammen med alpinkollegaen i fire år, men har som regel vært meget ordknapp når det kommer spørsmål om privatlivet.

For å hindre videre ryktespredning går han nå ut offentlig å forteller om bruddet, som ifølge ham selv skjer på grunn av stor avstand mellom de to, og at begge er svært opptatt på hver sin front.

Vil forhindre spekulasjoner - Jeg bruker vanligvis ikke å meddele så mye om mitt privatliv, men nå har jeg gjort det. Fremfor at det skal bli spekulasjoner rundt dette, tenkte jeg at det var bedre å dele sannheten fra en komplisert situasjon. Det er aldri moro å avslutte et forhold, men jeg tror vi har gjort det på beste mulige måte. Takk Julia, for at du har hjulpet meg å finne ut av dette, skriver han på sin Facebook profil.

Også Julia Mancuso har oppdatert sin Facebook-side natt til søndag.

- Jeg har hatt en utrolig tid med denne mannen, Aksel!, skriver hun under et fotografi av Aksel og Julia hoppende i solnedgangen.

- Takk for at du er en så bra mann, og alltid en god venn. Det ser ut som om solen går ned for vårt forhold, men jeg vet at horisonten er full av flotte opplevelser, skriver hun på sin Facebook-side.

FEIRING: Aksel Lund Svindal og kjæresten Julia Mancuso under feiringen etter Aksels seier i utfor under VM i alpint i Schladming i 2012. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
FEIRING: Aksel Lund Svindal og kjæresten Julia Mancuso under feiringen etter Aksels seier i utfor under VM i alpint i Schladming i 2012. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix. Vis mer