SLUTT: Kvelden før semifinalen i EM forteller Heidi Løke at forholdet til Ungarn-trener Karl Erik Bøhn har vært over en stund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SLUTT: Kvelden før semifinalen i EM forteller Heidi Løke at forholdet til Ungarn-trener Karl Erik Bøhn har vært over en stund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Slutt mellom Løke og Bøhn

Pressemelding kvelden før semifinalen.

(Dagbladet): Forholdet mellom Heidi Løke og Karl-Erik Bøhn er over, melder håndballandslagets pressekontakt Halvor Lea i en pressemelding.

«Norge spiller lørdag semifinale mot Ungarn i håndball-EM. Mediene har fokusert på at dette blir en samboerduell mellom Heidi Løke og Ungarns trener Karl-Erik Bøhn. For at dette ikke skal bli feil fremstilt i mediene i finalehelgen, ønsker Heidi Løke å informere om at forholdet til Bøhn har vært over i en tid.», står det i meldingen.

- Forholdet vårt ble avsluttet en tid tilbake, men ettersom deler av media er blitt kjent med dette nå, kjennes det riktig å bekrefte bruddet før vi skal møtes i semifinalen. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere vårt avsluttede forhold etter helgens kamper. Mitt fokus er hundre prosent på de gjenstående kampene i EM, sier Heidi Løke.

Betyr ingenting
Løke og Bøhn har bodd sammen i Ungarn, der strekstjernen spiller for klubben Györ til vanlig. Bøhn var trener i klubben før han tok over det ungarske landslaget.

- Jeg registrerer at Heidi Løke i kveld har sendt ut en pressemelding om vårt samboerforhold. Jeg har ingen kommentar til dette nå. Håndballnasjonen Ungarn er nå viktigere enn meg som person, sier Bøhn til NTB i kveld.

De to ble sammen da de begge var i Larvik, der forholdet til slutt skapte problemer for jobbhverdagen. Den daværende Larvik-treneren var med Løke til Wien da hun skrev under for en potent konkurrent like før jul i 2010, uten klubbledelsens viten. Bøhn fikk sparken.

Heidi Løke har vært skjermet fra pressen i dag, med begrunnelsen at hun skulle få ro til å forberede seg til morgendagens semifinale.

Forholdet mellom Løke og Bøhn har vært et stort samtaletema under mesterskapet, spesielt da det ble klart at de to ville møtes på banen.

- Om det blir Ungarn i semifinalen, så blir det helt fint. Det kommer ikke til å være noe spesielt i det hele tatt. Det betyr ingen ting når kampen er i gang. For å ta gullet må vi slå alle, enten de blir trent av Karl Erik eller andre, sa Løke til Dagbladet om den potensielle duellen.

Begge har prestert
TV 2s ekspertkommentator Bent Svele tror ikke det avbrutte forholdet har påvirket de to under EM.

- Poenget er jo at de har prestert på hver sin side, begge to, selv om de har vært i den prosessen. Heidi Løke har vært strålende i hele mesterskapet, hun har vært veldig god, og levert bra prestasjoner hele veien, og Karl Erik har tatt Ungarn til semifinale, sier Svele til Dagbladet.

- Synes du det er merkelig at dette offentliggjøres kvelden før en semifinale?

- Nei, det er vel en grunn til at det kommer, at det allerede er ute. Da er det naturlig, mener Svele.