Slutt på barselspermen

Gunn-Rita Dahle Flesjå (36) er glad barselpermisjonen er over. At comebacket møtes med dopingbeskyldninger, gjør henne både sint og oppgitt.

SYKKELMAMMA: Gunn-Rita Dahle Flesjå er blitt mor til lille Bjørnar. Nå skal hun ut i verden og måle krefter igjen. - Men superformen er ikke i nærheten ennå, sietr hun.Alle foto: Erling Hægeland/Dagbladet
SYKKELMAMMA: Gunn-Rita Dahle Flesjå er blitt mor til lille Bjørnar. Nå skal hun ut i verden og måle krefter igjen. - Men superformen er ikke i nærheten ennå, sietr hun.Alle foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

Kommende helg kjører Gunn-Rita Dahle Flesjå sykkelritt igjen for aller første gang siden hun ble mor til lille Bjørnar.

Og det er ikke noe hvilket som helst løp hun har valgt for comebacket sitt. Løpet heter nemlig Gunn-Rita Marathon, og arrangeres i Montebelluna, noen mil nord for Venezia i Italia.

At løpet bærer Gunn-Ritas navn, sier litt om hvilken status Dahle Flesjå har blant italienerne. Man tar ikke lett på sine sykkelkulturelle følelser rundt Middelhavet.

Gunn-Rita Dahle Flesjå er ei stjerne, statusen hennes er voldsomt høy, og har ikke falmet selv om det er flere måneder siden hun sist kjørte et løp.

Frykter ikke Spitz
Hun frykter heller ikke at uttalelsene fra OL-vinner Sabine Spitz vil skade imaget hennes. Spitz har mer enn antydet at hun tror Gunn-Rita har dopet seg

– Jeg tror ikke dette er så ødeleggende for meg. Hun har sagt det før også, uten at det har ført noe med seg. De jeg har snakket med innad i miljøet har mer et inntrykk av at Sabine nå driter på draget, sier hun.

– Men jeg blir jo litt satt ut av at hun kommer med dette. Og jeg aksepterer det ikke. Jeg har sett på Spitz som proff. Det har jeg problemer med nå. Dette forteller meg faktisk at hun ikke er verdig å være olympisk mester.

Vis mer

– I stedet for å beskylde meg, burde hun satt seg inn i hvordan vi har trent og jobbet hardt for å oppnå det vi har klart å oppnå gjennom åra vi har holdt på. Da ville hun ikke vært mistenksom, men heller imponert, sier Gunn-Rita om konkurrenten hun slo med to minutter i maraton-VM i fjor.

Regnbuetrøye
Det VM-gullet gir Gunn-Rita rett til å kjøre med mestertrøye også i sommer. Og selv om hun langt fra skal kjøre alle løp, kommer trøya til å bli brukt.

– I Maratonløpet i Montebelluna kommende søndag blir det fokus på å delta, ikke på prestasjonen. Så får vi se hvor langt jeg trenger til restitusjon etterpå. Det vil avgjøre mye med tanke på hvordan vi skal satse videre, sier Gunn-Rita, som sammen med ektemann og trener Kennet er veldig opptatt av at all trening framover skal foregå med overskudd.

– Seint på høsten håper vi det kan ligne på noe igjen, sier Gunn-Rita, som ser fram til å konkurrere igjen . Hun har med seg egen barnevakt til Italia.

– Familien stiller opp for oss som de alltid har gjort. Derfor blir det ikke noe stress å reise til Italia for å være med på dette rittet.

– Det blir gøy å få teste seg igjen, men superformen er jeg ikke i nærheten av ennå, sier hun.