Slutt på ferien

I ei uke har Åge Hareide snakket og trent Rosenborg til defensive tanker. Mot Nürnberg i kveld settes læren ut i praksis.

MASPALOMAS (Dagbladet): - Jeg ønsker å holde nullen, og da trenger vi ikke mer enn ett mål for å vinne, sier RBK-treneren. - Jeg vil slå både Nürnberg og vinneren av Feyenoord- Sturm Graz 1- 0. For det er det defensive vi prioriterer nå - det offensive begynner vi med i februar.

- I tillegg jobber vi knallhardt med dødballene.

Åge Hareides første Rosenborg-lag er plukket fra en stall med småskader og folk tilbake etter operasjon. Fram til seriestart skal han la forskjellige spillere få prøve seg i 12 treningskamper. Utilgjengelige i kveld er Arni Gautur Arason (lyske), Roar Strand (menisk), Frode Johnsen (lyske), Dagfinn Enerly (akilles), Odd Inge Olsen (ei vond tå) og Trond Fredrik Ludvigsen (ankel). Men stallen er stor, og alle mann kjemper voldsomt for å få vist seg fram.

Og:

De fleste har jobbet hardt i desemberferien for å være skarpe og konkurranseklare allerede nå.

Aldri vært bedre

Laget mot Nürnberg: Espen Johnsen, Janne Saarinen, Erik Hoftun, Vidar Riseth, Christer Basma, Macbeth Sibaya, Fredrik Winsnes, Ørjan Berg, Christer George, Azar Karadas og Harald Martin Brattbakk.

- Rosenborg har aldri vært bedre så tidlig - vi har aldri vært i nærheten engang, sier Bjørn Hansen - nå for alvor med i trenerteamet.

- Det er konkurransen innad i laget som gjør det, sier Hareide-assistent Ola By Rise.

- Jeg visste RBK-spillerne var godt forberedte, men ikke forberedte, sier Åge Hareide.

Er det rart han gliser?

Selvfølgelig ikke. Åge Hareide vet at han sitter med Norges desidert beste fotballag. Og derfor virker det ikke som om det er den norske Tippeligaen som er spenningsmomentet.

Det er utviklingspotensialet - hvor gode kan Rosenborg bli - som er gulrota.

Mål fra midtbanen

- Noe av det viktigste, og det vil vi ta skikkelig tak i etter hvert, blir å score flere mål fra midtbanen, sier Åge Hareide. - Vi vil skape kampsituasjoner på trening og mane spillerne til å avslutte med presisjon. Og så har du dødballene - og der skal vi bli best.

- Med den luftstyrken jeg har i denne stallen, skal vi skremme vettet av alle.

Maspalomas-turneringa starter altså i dag med Rosenborg- Nürnberg. I morgen spiller Feyenoord mot Sturm Graz. Og mens taperne spiller om tredjeplassen på onsdag, spilles finalen torsdag kveld. Og alle kampene sendes direkte på Eurosport.

SPORT PÅ TV

Treningskamp

Rosenborg- Nürnberg

Eurosport i kveld kl. 19.30