Slutt på inbytterfester

Byttefeberen herjet igjen i gårsdagens landskamper. Noen byttet hele laget underveis, men neste helg kan det være slutt.

Da skal International Board, som forvalter fotballens regelverk, ta stilling til et FIFA-forslag om at det ikke skal være lov til å bytte flere enn fem spillere i privatlandskamper.

Flere av de store nasjonene motsetter seg forslaget, men onsdag ga de Sepp Blatter & co nye argumenter ved å ødelegge flere kamper med alle byttene.

Åge Hareide hadde bare seks mann på innbytterbenken da kampen mot Nord-Irland startet, men brukte alle sammen. Det ville ikke vært mulig om regelendringen var gjennomført, men Hareide var veldig langt fra den europeiske byttetoppen onsdag.

Byttet alle

Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni byttet like godt samtlige spillere i 2-2-kampen mot Tsjekkia. Etterpå innrømmet han at det spolerte rytme og prestasjon.

- Vi mistet fasongen da jeg byttet ut Vieri, Totti og Del Piero ved pause, sa Trapattoni som i likhet med alle sine kolleger er under press fra klubber som ønsker at deres spillere slipper med minst mulig spilletid i «betydningsløse» landskamper.

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson byttet ni spillere og Portugals Luiz Felipe Scolari ti i deres 1-1-kamp i Algarve. Keeperne og den engelske midtstopperen Ledley King var de eneste som spilte hele kampen.

Se på Brasil

Frankrikes Jacques Santini byttet åtte spillere da Belgia ble slått 2-0 i Brussel. Belgierne byttet sju mann slik at fjerdedommeren var oppe med lysskiltet sitt 15 ganger til sammen.

Spania gjorde sju bytter i 2-1-seieren mot Peru i Barcelona. Også gjestene byttet sju mann i den kampen.

Et lag som ikke er rammet av byttefeber er verdensmester Brasil. Carlos Alberto Parreira gjorde bare to bytter i 0-0-kampen borte mot Irland, og ett av dem var nødvendig da Arsenal-spilleren Gilberto Silva vrikket ankelen tidlig i kampen. Irene byttet bare en spiller.

NTB

VIL BEGRENSE BYTTEBONANZA: Sepp Blatter vil ikke se at landslagssjefene bytter ut hele laget i pausen på privatlandskamper.