Therese Johaug, Frida Karlsson og Tatjana Sorina verdenscup langrenn

Slutt på jukset

Det finnes ingen bevis på at den internasjonale langrennssporten er blitt renere. Men følelsen er god. Da må vi tåle å bli slått av russiske jenter i stafett.

IRRITERT: En tydelig irritert Therese Johaug måtte si fra til Tatiana Sorina underveis i rennet på Lillehammer. Video: Løkås / Særsland / NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FLERE vinterleker på rad har stått i dopingens tegn. De store avsløringene kom i Salt Lake City 2002 med den legendariske dopskurken Johann Mühlegg og Russlands skijenter som ble plukket ut av løypa underveis.

Fire år seinere raidet politiet utøverhotellene i Torino, før nye russiske skiløperne etter Vancouver 2010 selv ba ledelsen sin slutte å presse dem til juks.

Det hjalp ingen ting. Skandalen fortsatte med Russlands skammelige fall hjemme i Sotsji, slik at sist vinter-OL gikk uten offisielle deltakere fra idrettens mest systematiske svindlernasjon.

Den vakreste av alle nasjonalsanger kommer ikke til å bli spilt i Beijing-OL denne vinteren heller. Det har de russiske myndighetene selv sørget for ved å klusse så kynisk videre med bevismaterialet fra Sotsji-skandalen, at de på nytt ble avslørt.

Stort mer pinlig går det ikke an å oppføre seg på idrettsbanen. Det er derfor russerne igjen blir kalt «nøytrale utøvere» når vinter-OL starter om snaue to måneder.

Men nå ser det i hvert fall ut som det er slutt på det verste jukset i skiløypa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer