- Slutt på kulhoppingen

KUOPIO: I de to første treningsomgangene i går hoppet Tommy Ingebrigtsen (23) lengst av alle. 132,5-metershoppet hans var bare tre meter bak Masahiko Haradas to år gamle bakkerekord. I kvalifiseringen fikk Tommy bakvind, og ble sugd ned på 100 meter.

- Da var det dårlige forhold. Totalt sett ble det en bra dag. I kveld fyrer jeg løs igjen. Kulhoppingen er det slutt på, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet foran v-cupstarten i 120-metersbakken i Kuopio. Samtlige sju nordmenn er kvalifisert til kveldens renn. Stemningen i de forskjellige leirene er spent. Mange av stjernene sliter. Martin Schmitt er ustabil, det samme gjelder Andreas Widhölzl, Andi Goldberger og Janne Ahonen - for å ta et lite utvalg.

- Positivt for oss var Tommys knallhopping i den første treningsøkta i går. Med to slike hopp er det ingen som slår ham. Selv om han falt av i kvalifiseringen, er Tommy mer stabil enn noen gang, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

Tiger'n fra Byåsen har aldri hoppet bedre så tidlig i sesongen. - Jeg har heller ikke trent så bra noen gang. Alle smådetaljene begynner å stemme. Helheten er nok den viktigste grunnen til framgangen, sier Tommy Ingebrigtsen. Morten Solem (20) var bestemann av nordmennene i kvalifiseringen (nr. åtte).

- Jeg sier ikke nei takk til en reprise i kveld, sier Solem til Dagbladet.

  • Kveldens norske håp i Kuopio: Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy, Morten Ågheim, Morten Solem og Henning Stensrud.