Slutt på marerittet

Etter tre operasjoner og ett beinbrudd er Ragnhild Gulbrandsen (27) tilbake for fullt på landslaget. Skademarerittet er vendt til jubel. I går scoret hun det første målet da Italia ble slått 3-1.

-  Det er kjempeartig å være tilbake igjen etter alt slitet de tre siste åra. Forrige gang jeg spilte fra start, var i EM-kvalifiseringskampen mot Frankrike høsten 2001. Da måtte jeg gå ut i pausen med akillessmerter, sier Ragnhild Gulbrandsen til Dagbladet.

-  Har kostet

Siden har hun operert akillesen to ganger, brukket foten og operert venstrekneet.

-  Det har kostet å komme tilbake. Før VM i fjor var jeg ganske langt nede. Selv om jeg fortsatt har smerter i venstrekneet, går det greit å spille. Nå synes jeg det er verdt alt slitet, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Målet nå er å vinne et nytt EM-gull neste år .

-  Vi kom ikke til OL, men skal til EM. Der er vi mer enn gode nok til å vinne. Seirene mot Tyskland (1-0), Sverige (4-0) og Italia (3-1 i går) sier alt om hva som bor i dette laget, sier Ragnhild Gulbrandsen.

-  Gir oss guts

Halvveis i førsteomgangen stupheadet hun Norge i ledelsen, etter innlegg fra favorittvingen Trine Rønning. Før hun forlot banen sju minutter før slutt, hadde hun også fått gult kort. Etterpå vanket det lovord fra landslagstrener Åge Steen.

-  Ragnhild gir oss ekstra styrke i boksen og guts i laget. Hun er en vinnertype som hever oss på banen, og som det er godt å ha tilbake, sier Åge Steen.

-  Årsbeste

Etter ledermålet til Ragnhild Gulbrandsen satte Italias lagkaptein Giulia Perelli inn det første av to selvmål på 57 minutter. 2-1 målet kom etter ei kjempetabbe av Marit Fiane Christensen.

-  To selvmål av samme spiller har jeg aldri opplevd før. Men stakkars Perelli ble presset til å gjøre feil ved begge scoringene. Førsteomgangen er den beste vi har prestert i år. Da spilte vi ut Italia. Fortsetter vi slik, er det ikke mulig å unngå en EM-plass. Etter pause greide vi ikke å følge opp helt, men da blåste dommeren i stykker kampen. Dermed forsvant også mye av rytmen i spillet vårt, sier Åge Steen.

Ny kvalifisering

En kamp gjenstår i EM-kvalifiseringen: Mot Spania i Porsgrunn 2. oktober. Alt taler for at Danmark vinner pulja og går direkte til EM-sluttspillet neste år, mens Norge får en ny sjanse til å kvalifisere seg som toer.

-  Da møter vi enten Russland, Italia, Finland eller Island i hjemme- og bortekamp, sier Steen.

TØFFING: Operasjoner og brudd er ikke nok til å stoppe Ragnhild Gulbrandsen. I går slo hun an tonen og scoret 1-0 målet da Italia ble slått 3-1 i Bergen.