Slutt på marerittet

Liverpool og tidlig avspark i kamp var ingen god kombinasjon forrige sesong. Det snudde denne lørdagen.

SLAPP MED SKREKKEN: Mohamed Salah la inn til Coady Gakpo, som satte inn 1-1. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB
SLAPP MED SKREKKEN: Mohamed Salah la inn til Coady Gakpo, som satte inn 1-1. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wolves - Liverpool 1-3 (1-0)

Liverpools marerittrekke når det gjelder tidligkamp i Premier League er over. Forrige sesong vant ikke de røde en eneste kamp (tre uavgjort og tre tap på seks forsøk) som hadde avspark 13.30 på en lørdag.

Det snudde i dag.

Det er mye takket playmaker Mohamed Salah, som var servitør på alle de tre scoringene. Liverpool topper Premier League før 16-kampene spilles med 4-1-0 på fem kamper.

De røde reddet inn tre poeng etter en svak start på kampen, og har nå 16 kamper på rad i Premier League uten tap.

Det er likevel grunn til bekymring for manager Jürgen Klopp over det som ble levert før hvilen, særlig bakover i banen.

- Det har vært noen øyeblikk med panikk for Liverpool. De har vært helt ute av det, mener tidligere Premier League-spiller Jermaine Jenas i BBC-studio under hvilen.

Kalddusj

Unggutten Jarell Quansah (20) ble kastet til ulvene da han startet sin første Premier League-kamp i fraværet av Virgil van Dijk, som er suspendert etter det røde kortet mot Newcastle. 20-åringen kom innpå mot Aston Villa og Newcastle tidligere i sesongen og var ikke helt ukjent med Premier League.

Han og makker Joël Matip, sammen med back Joe Gomez, fikk bryne seg på tekniske og kvikke Wolves-spillere allerede etter seks minutter.

Det endte med stryk.

Pedro Neto var både lur og god da han stoppet opp for så å sette på turboen inn mot Liverpool-boksen. Han rykket seg fri fra to-tre spillere, dro seg ned til dødlinja og la inn på bakerste stolpe. Hwang Hee-chan satte ballen i mål fra skrå vinkel, via keeper Alisson Becker, som ble liggende og sprelle.

Det var totalt seks mot to spillere i boksen. Likevel tok hjemmelaget ledelsen.

- Det er rett og slett sånn at hadde Klopp vært gravlagt, så hadde han snudd seg. For dette skal ikke være mulig, sa Viaplay-ekspert Pål André Helland, som kalte forsvarsspillet til de røde «bedritent» i pausestudio.

Slo tilbake

I andre omgang la Klopp om formasjonen og de røde flyttet blant annet inn flere spillere sentralt i banen. Det ga betalt etter snaut ti minutter.

Salah noterte seg for målpoeng i sin 11. ligakamp på rad, da han spilte ballen inn til Cody Gakpo, som fikk en enkel jobb med å sette inn utlikningen på bakerste stolpe.

Andy Robertson leverte der det virkelig gjaldt i sin 200. kamp for de røde. Han kombinerte fint med Salah, før han satte ballen i mål som en skikkelig angriper.

På overtid serverte Salah Harvey Elliott, som satte inn 3 – scoringen med yttersiden av foten via stolpen og i mål. Den kan bli kreditert med selvmål etter at ballen var innom Hugo Bueno.

Dermed slapp Liverpool med skrekken på en dag der de var under pari i deler av kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer