Slutt...

To av Fotball-Norges tyngste navn depper slett ikke over Myggens landslagsfarvel. - Samme for meg. Den boka hans er infantilt «pæss». Jeg har mistet respekten, sier Nils Arne Eggen, som tror Nils Johan Semb lett erstatter Myggen. - Det kan være positivt at Myggen slutter, sier Drillo.

Myggen har vært folkedypets største fotballhelt siden han gjorde comeback etter et halvt års pause i privatkampen mot Italia 10. februar i fjor. For folk flest var det derfor et trist budskap Mykland-agent Erik Solér leste opp i «Hambro»-rommet på Grand Hotel i Oslo i går.

Men Nils Arne Eggen og Drillo ser det ikke slik:

- Etter en bok som omhandler slike infantile grønnrussgreier, der det kommer fram holdninger om at du blir god fordi du røyker og drikker, så er det det samme om han slutter eller fortsetter, spør du meg. - Jeg mister respekten når det er betydningsfullt å fortelle at man sitter naken i en bobil, sier Nils Arne Eggen.

- Blir det lett for Semb å erstatte Myggen?

- Ja.

Svarer Rosenborg-treneren kontant, som påpeker at Myggen mot Ukraina ikke klarte å fylle rollen sin godt nok.

Irritert Drillo

For Drillo var det ventet at Myggen nå gir seg:

- I etterkant av den boka var det vel ingen bombe. Var det vel? spør Drillo.

Han tror ikke Myggen hadde noe valg etter utgivelsen:

- Ikke lett å fortsette nå. Jeg så den selsomme affæren på «Redaksjon 21» onsdag (Myggen og forfatter Håvard Rem ble intervjuet av Knut Olsen, red.anm..

- Det irriterer meg at han sitter og lyver. Det er blank løgn at jeg ville sette Myggen ut av laget fordi han røyker, sier Drillo, som ikke tror Semb behøver å leite lenge etter erstatteren.

- Kan det være positivt at Myggen gir seg?

- Ja, det kan være positivt. Når man har spillere som oppfører seg slik at andre spillere reagerer, så er det uheldig for miljøet. Myggen er langt fra uerstattelig. Ikke sikkert laget blir svekket fordi han går.

Drillo mener Myggens betydning for Norge er både på godt og vondt:

- Ja, han har betydd mye. Han er kreativ og flink med ballen, og de defensive ferdighetene hans er undervurdert, sier Drillo.

Påvirker negativt

Men Drillo tror de gode egenskapene oppveies og langt på vei fortrenges av de uheldige sidene: - Myggen har hatt en bra sesong, men ikke bra.

Ut fra den gratis medieoppmerksomheten han har fått, så glemmes feilene han gjør. Norge er nødt til å ha den kreative dimensjonen på midtbanen, men den finnes hos flere.

- Og nå slipper vi det utenomsportslige i tillegg. Episodene har vært uheldige, sier Drillo.

Som sjøl erfarte at disse virket negativt inn på spillergruppa under Frankrike-VM.

- Flere andre spillere reagerte kraftig negativt. Slike ting er problematisk i et kollektiv som trenger å stå sammen.

Nils Arne Eggen reagerer med spontan hånlatter når han hører at det var agent Erik Solér som leste opp avskjedsbrevet:

- Han tør ikke å si det sjøl. Det sier det meste.

SLUTTER: Erik «Myggen» Mykland gjorde det i går kjent at han gir seg med landslagsfotball.