Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slutten for NHL?

NHL kan være ødelagt for godt. Men det er fortsatt et lite håp om at eierne og spillerne skal bli enige slik at verdens beste hockeyliga igjen kan komme på is.

NEW YORK (Dagbladet): Natt til i går gikk spillerne og eierne i NHL hver til sitt, etter et forsøk på å komme til enighet. I USA og Canada er det nå bare et mikroskopisk håp om at NHL-sesongen kan reddes. Frykten er stor for at hele ligaen kan bli ødelagt.

-  Så lenge eierne krever et lønnstak, er det ingen sjanse for en avtale, sier Ottawa Senators lagkaptein Daniel Alfredsson, en av spillernes forhandlere.

Like steil er NHL-sjefen Gary Bettman. Han og eierne skal ha et lønnstak.

Bettman avviser at en lønnsreduksjon på 24 prosent - som spillerne var villige til å gå med på - er nok.

Fortsatt er det en viss kontakt mellom partene. Men det er større sjanse for at hele sesongen og neste sesong kan gå i vasken, enn at de blir enige.

I Canada - hockeyens hjemland - frykter både fansen, media og spillerne at resultatet av konflikten blir at NHL blir nedlagt.

Det er ikke utenkelig at eierne vil forsøke å starte en ishockeyliga med andre spillere. Spørsmålet vil da være om publikum vil betale for se en liga uten de store hockeyprofilene og de kjente navnene.

De eneste som er fornøyde med at konflikten i NHL ser ut til å være uløselig, er hockeypublikum i Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Tsjekkia og Russland, hvor NHL-spillerne nå står i kø for å få spille.

Kanskje vil noen NHL-spillee også spille for norske klubber.

INGEN AVTALE: NHL-spillerne med Daniel Alfredsson i spissen er fortsatt lockoutet fra NHL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media