Slutten for straffedramaene?

- De er en tragedie, mener Blatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FIFA-president Sepp Blatter omtaler straffesparkkonkurranser som tragedier og vil fjerne dem før VM om fire år.

- En VM-finale handler om lidenskap, og når det kommer til ekstraomganger er det snakk om drama. Men når det er duket for straffesparkkonkurranse er det snakk om tragedie, sier Blatter.

Han vil i stedet ha omkamp eller golden goal.

- Vi har fire år på oss til å finne en løsning. Du kan ha omkamp i finalen, men ikke tidligere i turneringen på grunn av tidsmangel. En mulig løsning er å gradvis redusere antall spillere på lagene og ha golden goal for å avgjøre kampene, sier Blatter.

Italia ble verdensmester i sommer etter å ha slått Frankrike på straffer.

- Fotball er en lagsport, men straffer er ikke lagsport, det handler kun om individuelle ferdigheter, sier Blatter.

(NTB)

STRAFFEDRAMA: I sommer ble Italia verdensmester etter å ha slått Frankrike på straffer. Her klistrer Daniele De Rossi sin straffe i krysset bak Fabien Barthez. Nå vil FIFA-sjef Sepp Blatter avskaffe straffekonkurransen. Foto: REUTERS
STRAFFEDRAMA: I sommer ble Italia verdensmester etter å ha slått Frankrike på straffer. Her klistrer Daniele De Rossi sin straffe i krysset bak Fabien Barthez. Nå vil FIFA-sjef Sepp Blatter avskaffe straffekonkurransen. Foto: REUTERS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer