Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slutten for «Var den inne?»-diskusjonen

Ny ball sier fra til dommeren.

(Dagbladet.no): En ny «bionisk» ball som testes under klubbverdensmesterskapet i Japan denne uka kan bli fast inventar i alle FIFA-turneringer framover, tror utviklerne.

Ballen innehar magnetiske sensorer som forteller dommeren om ballen har vært over mållinja eller ikke, og kan være klar til bruk innen kort tid.

Adidas og Cairo, som står bak den nye ballen, sier testene har gitt gode resultater.

AC Milan tok seg til finalen i klubbmesterskapet torsdag, og spillerne er positive til nyvinningen.

- Alt som hjelpe dommeren til å ta riktige avgjørelser er bra. Hvis dette kan bekrefte om ballen har vært inne eller ikke er det et steg i riktig retning, sier Alessandro Nesta, ifølge Reuters.

Ballen har implantert en mikrochip som sender et direktesignal til dommerens klokke, og forteller om hele ballen har vært over linja.

Hvis prototypen viser seg å være hundre prosent pålitelig, planlegger FIFA å bruke ballen allerede i 2010.

Dermed kan det være slutt på evige diskusjoner om kontroversielle mål.

Dersom ballen hadde vært i bruk i 1966, hadde vi kanskje for eksempel sluppet å lure på om Geoff Hurst virkelig scoret i VM-finalen mot Tyskland.

INNE? Det er fortsatt et av fotballhistoriens største mysterier, var Geoff Hursts scoring mot Tyskland i VM-finalen \'66 inne? Tyskerne mener nei.
INNE. Utviklingen innen TV-produksjon hadde kommet såpass langt i 2005 at de fleste så at Spurs\' Pedro Mendes\' skudd var over linja bak Manchester Uniteds Roy Carroll. Med den nye ballen ville det kanskje blitt dømt mål også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media