Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slutter etter OL i Sydney

Sandvolleyball-spilleren Jan Kvalheim (37) tok i helga en endelig avgjørelse om å legge opp etter OL i Sydney - etter 17 år som profesjonell idrettsutøver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har Skien-mannen hevdet at et eventuelt OL-gull ville gi ny motivasjon til å gå på et par sesonger til i verdensserien sammen med makker Bjørn Maaseide (32).

Nå har han bestemt seg for at det er slutt uansett resultat på Bondi Beach i Sydney.

Rette tidspunkt

- En OL-medalje vil være en verdig avslutning på en lang og fin karriere. En stadig større del av meg verker etter å begynne et vanlig sivilt liv, og jeg har kommet til at dette er rette tidspunkt, sier Jan Kvalheim til Dagbladet.

Sportslig sett har resultatene uteblitt de siste årene. Siste seier i verdensserien er så langt tilbake som i 1997, på Tenerife.

Og i denne sporten gir 9., 17. og 24. plasser lite klingende mynt.

Slikt virker også inn på humøret.

- I perioder synes jeg det er morsommere å spille fotball på C-laget til Odd Grenland i 7. divisjon, enn verdensserieturneringer i sandvolleyball.

- Jeg har jo også et ansvar overfor den jeg spiller sammen med, og når jeg ikke orker å yte maks er det bare å gi seg. Kroppen gir sine signaler daglig, sier Kvalheim.

Separert

Også privat har Kvalheim hatt det tungt. Han og kona Nina tok ut separasjon for seks uker siden - og døtrene Christina (9) og Caroline (6) er lei av at pappa reiser opptil 200 dager i året.

- De hater at jeg reiser så mye og begynner å gråte bare jeg pakker kofferten. Da er det ikke moro å reise, og jeg har ikke samvittighet til å holde på slik lenger, sier Jan Kvalheim.

Forsakelser

Han lover å yte maks i OL, men vil heller ikke deppe altfor mye om de ikke havner på pallen.

- Det er ikke sikkert at Bjørge Stensbøl synes det er noe kult å høre det, men OL er bare et idrettsarrangement - og det finnes mange ting i livet som er viktigere enn det. Jeg har hatt et fint liv med idretten, men den har også betydd mange forsakelser.

Kvalheim har lyst til å bruke mer av seg selv på andre i framtida.

- I løpet av de ti siste årene har jeg besøkt alle skolene i Skien, og føler at jeg føler at jeg har fått god kontakt med barn og unge. Kanskje kan jeg gjøre noe mer på dette feltet, sier Kvalheim.

PS! Når Kvalheim gir seg etter OL har han vært proff i 17 år. Først sju år som innendørsproff i Frankrike og de ti siste sesongene som sandvolleyballspiller.

PÅ TAMPEN: Jan Kvalheim har bestemt seg for å gi seg etter OL i Sydney.