Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slutter etter OL

Skiforbundet søker etter ny sportssjef langrenn etter Sindre Bergan, som allerede har varslet at han slutter etter OL. Generalsekretær Øystein Andresen ønsker seg søkere uten langrennsfaglig bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen dramatikk i dette. Jeg hadde kontrakt for bare ett år, sier Sindre Bergan, som tok over jobben som langrennsadministrator etter turbulensen som endte med at Terje Langli forsvant ut i vår.

Han presiserer at han tok jobben for å løse en vanskelig situasjon for skiforbundet.

- Vi ble enige om at jeg skulle prøve å dra lasset til over Salt Lake City, sier han.

Håper fortsatt

Skiforbundet håper i det lengste at Bergan skal ombestemme seg.

- Om han velger å søke, er han absolutt en sterk kandidat, sier Øystein Andresen.

Men Bergan levner ikke mye håp.

- Det er svært tvilsomt. De nye bør komme inn og ta over fram til OL i Torino i 2006. Jeg sliter med å binde meg for fire nye år, sier han.

Flere slutter

I går ble annonsen etter Bergans etterfølger lagt ut på skiforbundets hjemmeside. Bergan håper ikke at det blir uro i troppene som følge av at det den siste uka er blitt kjent at både han og herresjef Pål Gunnar Mikkelsplass gir seg etter sesongen.

- Jeg håper ikke dette vil påvirke prestasjonene. Jeg var kjent med at annonsen skulle ut, og synes det er greit. Det er viktig at skiforbundet får god tid til å finne en ny person i jobben, sier han.

Søker bredt

I annonsen er det fyldig redegjort for hvilke kvaliteter vedkommende bør besitte. Men ikke ett eneste sted nevnes det at den nye sportssjefen bør kunne noe om langrenn.

- Det er helt bevisst. Vi må tørre å tenke nytt og ønsker oss også søkere med annen idrettsfaglig bakgrunn. Vi forsøker å være mer åpne og ser derfor om andre miljøer har noe å tilføre. Den nye sportssjefen bør kunne spille på ulike kompetansemiljøer og trekke disse sammen. Det viktigste blir at vedkommende er en dyktig leder, sier Andresen.

FORNYER IKKE KONTRAKTEN: Sindre Bergan da han ble presentert som sportssjef for langrennsløperne i mai i år. Her med Hilde Gjermundshaug (t.v.) og Bente Skari.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart