Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slutter for å redde økonomien

Aalbu gir seg i Stabæk etter syv måneder.

(Dagbladet.no): Jan Erik Aalbu gir seg som sportdirektør i Stabæk etter bare syv måneder i klubben. Han kom fra braksuksess som sjef for hopplandslaget, og fikk nedrykk med Stabæk midt i trynet i høst.

- På grunn av nedrykket, har vi kommet i en vanskelig økonomisk situasjon. Jeg føler derfor at det er riktig av meg å gå av, slik at klubben kan bruke penger på spillerkjøp og få et raskt og smertefritt opprykk, sier Jan Erik Aalbu til Dagbladet.no

Ledelsen i klubben har forsøkt å overtale Aalbu til å fortsette, noe han er takknemlig for. Og før jul gikk han med på en løsning der han skulle ha en 50 prosent stilling.

Synkende skip

- Jeg prøvde, men ser at dette er en dårlig løsning. Folk ser meg i NRK og lurer på hvorfor jeg er der. Jeg har blitt spurt om å sitte i et sportslig utvalg i klubben. Det har jeg takket ja til, sier Aalbu.

- Enkelte vil kanskje mistenke deg for å forlate et synkende skip?

- Det kan godt være, mange trodde jeg kom til Stabæk for å tjene mer penger, det er helt feil. Folk får mene hva de vil, sier Aalbu.

- Bedre at jeg slutter

Han vil ikke si så mye om sin karriere som sidekommentator i hopp i NRK.

- Jeg har hatt denne rollen også tidligere og dette er noe jeg trives med. Men det er ikke intensjonen å slutte i Stabæk for å kunne jobbe mer for NRK. På kort sikt er det bedre for Stabæk at jeg slutter.

- Ingen dramatikk

Men han innrømmer at det er vondt å forlate en klubb han har blitt veldig glad i. Senere i dag skal han ha møte med gutta for å forklare valget sitt.

- Først gikk Martin Andresen til Brann, så forsvinner du. Er det krise i Stabæk?

- Det er ingen dramatikk i at jeg slutter. Stabæk har store muligheter og har mange dyktige personer i klubben som i felleskap ta seg av mine oppgaver, sier Aalbu.

Men han sier også dette:

- Jeg har ikke fått brukt meg på den måten jeg er bra på.

- Hva mener du med det?

- Det vil jeg ikke si så mye om. De fleste av planene var lagt og vi var allerede i en vanskelig økonomisk situasjon. Vi var det eneste laget som ikke forsterket stallen i overgangsvinduet 1. september.

Jan Erik Aalbu er ansatt som konsulent i SMG (Skaaret Management Group AS) fra 1. februar og fortsetter i sin stilling i Stabæk ut måneden.

<B>TO PROFILER BORTE:</B> Først forlot Martin Andresen Stabæk til fordel for Brann. Nå gir også sportsdirektør Jan Erik Aalbu seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media