HOLDER PÅ SÅ LENGE DET ER GØY: Therese Johaug kan ikke love å holde på til 2022, selv om Norge eventuelt skulle bli tildelt et OL.
Foto: Anders Skjerdingstad / Dagbladet
HOLDER PÅ SÅ LENGE DET ER GØY: Therese Johaug kan ikke love å holde på til 2022, selv om Norge eventuelt skulle bli tildelt et OL. Foto: Anders Skjerdingstad / DagbladetVis mer

- Slutter hvis det blir et ork

Therese Johaug (23) gir ingen OL-garanti.

KVITFJELL (Dagbladet): Det ble aldri noen norsk søknad om å få arrangere OL i 2018. Nå ruster idrettsbevegelsen opp til et nytt forsøk, og mandag sendte sju olympiske vinteridrettsforbund ifølge NTB en melding til Norges Idrettsforbund (NIF) om at de ønsker seg et nytt OL i Norge i 2022.

Idrettspresident Børre Rognlien er også positiv, og varsler at han vil gå videre med prosessen.

Men skulle det ende med en norsk søknad, og et norsk OL, kan det bli uten Therese Johaug.

- Tør ikke love - Det hadde selvfølgelig vært veldig artig å gå OL på hjemmebane. Men jeg tør ikke love noe, sier Johaug til Dagbladet.

Langrennsprinsessen vet alt om hvor stort det er å gå et mesterskap på hjemmebane, med VM i Holmenkollen friskt i minne. Der ble det altså to gull — deriblant hennes første individuelle, da hun vant tremila.

Men hun vet også alt om oppstyret som følger med.

- Jeg kommer til å holde på med langrenn så lenge jeg synes det er gøy. Men jeg slutter hvis det blir et ork. Derfor kan jeg ikke love noe for 2022, sier Johaug — som vil fylle 34 år i OL-året. Ingen alder for en langrennsløper, egentlig.

- Langt fram i tid Heller ikke Marthe Kristoffersen, som er året yngre enn Johaug, tør garantere OL-satsing.

- Det er veldig vanskelig å tenke så langt fram i tid. Vi får se hva som skjer, sier hun.

- Men selvfølgelig hadde det vært morsomt.

Ungjentene Johaug og Kristoffersen er for tiden på samling på Kvitfjell sammen med resten av allroundlaget. Det vil si veteranene Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira. For dem er OL i 2022 lite aktuelt.