- Slutter i Hertha hvis jeg ikke får spille

BERLIN (Dagbladet): Kjetil Rekdal (31) forlater Hertha Berlin hvis han ikke får spille. Nå gir han seg sjøl frist til over nyttår. - Jeg vil ikke risikere å bli satt utenfor EM-laget ved at jeg ikke får spille klubbkamper, sier han til Dagbladet.

Det butter kraftig imot for den avsatte Hertha-kapteinen, bare uker etter at han kom på banen igjen etter sitt tredje lange skadeavbrekk.

I formiddag reiser han med Berlin-klubben til Porto, men uten å være sikker på om han får spille Champions League-kampen i morgen kveld. Han ble syndebukk for Herthas cup-tap mot Mainz i forrige uke. Han satt på benken da Hertha lørdag vant 3- 0 mot Ulm.

Misfornøyd

- Vi er ikke tilfreds med Kjetil, sier hjelpetrener Bernd Storck til avisa Kurier.

- Nei, situasjonen er slett ikke morsom, medgir en ualminnelig lavmælt Rekdal.

Han avviser likevel spekulasjonene i storavisa Bild i går om han har spilt sin siste kamp på Olympiastadion og forsvinner fra Hertha allerede under vinterpausen i Bundesligaen.

Pottesur

Flere aviser i Berlin hadde i går oppslag om en angivelig pottesur og taus Rekdal etter at nederlenderen Dick van Burik hadde tatt plassen hans som libero. van Burik forhandler allerede med Hertha-ledelsen om en ny treårskontrakt. Hans krav er å få overta liberoplassen fast.

Dette er en ren krigserklæring mot Rekdal, som ennå ikke har fått tilbud om forlengelse. Rekdals kontrakt med Hertha løper ut i juni 2000.

Drømmer om EM

- Foreløpig må jeg ta alt med ro. Jeg føler meg i god form, men trener Jürgen Röber har valgt å bytte på de fleste spillerne. Hans taktiske disposisjoner har rammet meg.

- Så langt kjemper jeg for å ta igjen plassen på laget. Men dersom tilværelsen på benken tyder på å bli permanent, må jeg ta mine forholdsregler. For jeg akter ikke å gi opp drømmen om å være med i EM-sluttspillet. Uten en klubbkamp i uka er det urealistisk.

- Har du diskutert situasjonen med Nils Johan Semb?

- Nei, men jeg går ut fra at han følger med, sier Rekdal.