Slutter i morgen

I morgen slutter Svein Tore Samdal som langrennstrener - for godt. Rett etter tremila drar han hjem til Trondheim, hvor hans høygravide kone venter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRAGELATO (Dagbladet): -  Etter tremila pakker jeg bort disse klærne for godt, sier kvinnetrener Samdal (34), og napper i sin røde skidress. Til sommeren starter han i direktørjobb innenfor eiendomsmeklingsbransjen i Trøndelag. Men først har han permisjon.

Dermed settes det i morgen punktum for en av norsk langrenns mest suksessrike trenerkarrierer. Med mindre de norske jentene revansjerer seg kraftig på tremila, blir imidlertid Samdals avslutningsmesterskap husket med negativt fortegn. Dette har helt klart vært mitt tyngste mesterskap, sier Samdal.-  Det har vært mange tøffe dager her, spesielt etter stafetten. Da har det hjulpet å tenke på at det er andre ting der hjemme som også betyr noe, sier Samdal, og sikter til dattera som er ventet å komme til verden i midten av mars.

-  Klar for ny fase

-  Dessuten skal det bli godt å ha mer helgefri, og omgås venner som du ikke får sett. Jeg har venner i langrennsmiljøet også, men de jeg har valgt selv, får jeg ikke møtt så ofte som jeg helst vil.

I går gikk Ella Gjømle inn til sjetteplass på sprinten. Hilde GP og Marit Bjørgen kom seg ikke videre fra kvartfinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer