Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Slutter når Raphael slutter

HOCHFILZEN (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) var sekundet fra å gå Norge opp på en tredjeplass på stafetten, men viste med sin sterke ankeretappe at hun er en like stor idrettsutøver som hun er avhengig av ektemannen - franske Raphael Poirée.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er så avhengig av Raphael at den dagen han slutter, så kommer jeg til å gjøre det også, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Heldigvis er det helt sikkert at den franske verdenscupvinneren ikke skal legge opp før OL...

Snarere er det høyst sannsynlig at han fortsetter til over Torino-OL i 2006.

Selv om Liv Grete ikke orker å tenke så langt, erkjenner hun at det blir vanskelig å legge opp mens ektemannen fortsatt er aktiv.

- Til tross for det er mye trening, så lever vi et godt liv, selv om jeg noen ganger hater bagen min. Rundt 250 reisedøgn i året er veldig mye. Men sånn må det også være om man skal vinne noe i OL, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Frie tøyler

I går falt de fem første blinkene som fluer. På den stående skytingen måtte hun ut i strafferunden.

- Det var glatt på matta, og jeg begynte å fokusere på det istedet for skytingen. Men det ga meg iallfall en lærdom: Jeg bommer om jeg ikke har fokusen der den skal være, sier Liv Grete.

For at den triple verdensmesteren skal få så mye tid med ektemannen som hun ønsker at har hun fått helt frie tøyler av den norske landslagsledelsen.

- Om jeg hadde blitt presset til å være sammen med det norske laget hele tida, så hadde det nok ikke tatt lang tid før jeg hadde blitt fransk statsborger, flirer hun.

- Er du blitt spurt om du kunne tenke deg å gå for Frankrike?

- Ikke på alvor, men på fleip blir jeg spurt noen ganger. I Frankrike får jo også jeg hjelp fra de franske trenerne, uten at de har noen baktanke. De gjør det jo for at Raphael skal være fornøyd, og det er jo ikke alltid om å gjøre å skjule noe for å bli best. Jeg har også blitt mer venner med de franske jentene enn før.

- Men når det gjelder statsborgerskap, så ville det uansett vært uinteressant. Jeg er norsk og vil være norsk. Ingen tvil om det.

Totalt forskjellige

- Og etterhvert får du også med deg Raphael til Norge?

- Du vet, det går ikke an å tvinge en mann. Men jeg forsøker å lure ham til å tro at han vil det sjøl...

Selv om begge er sterke gullkandiater, er det slående hvor forskjellig Liv Grete Skjelbreid Poirée og Raphael Poirée lader opp til OL:

Raphael er perfeksjonist nærmest ned til hva han skal ha på brødskiva. Og når.

Liv Grete er mer impulsiv.

- Jeg lever i nuet, og det jeg ikke har kontroll på har andre kontroll på for meg. Jeg er ikke typen som kan planlegge langt fram i tid, det passer ikke min personlighet, sier hun.

Og det er nok derfor hun stiller det første spørsmålet da Dagbladet møter henne til et avtalt intervju klokka 17.15 i går - et par timer etter at hun hadde gått Norge opp fra 8. til 4. plass på stafetten:

- Du har vel ikke tenkt å spørre om OL, he, he..?

For selv om det bare er 62 dager igjen til OL, så virker det liksom litt lenger unna for henne enn for pressen....

Men hun kan bare venne seg til det: Om hun snur seg til høyre eller venstre.

Nå er det OL overalt.

Alle foto: BJØRN LANGSEM
Hele Norges coronakart