Slutter som landslagssjef etter åtte sesonger

Petter Thoresen.

SLUTTER: Petter Thoresen gir seg som landslagssjef i orientering etter sesongen. Foto: Stian Johnsen / NTB Scanpix
SLUTTER: Petter Thoresen gir seg som landslagssjef i orientering etter sesongen. Foto: Stian Johnsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagssjefen i orientering, Petter Thoresen, kommer til å gi seg etter at inneværende sesong er over. Han mener tiden er moden for nye utfordringer.

Han har bestemt seg for at 2013-sesongen blir den siste med ham som den øverste lederen for landslaget. Han er selv en av de aller beste og mestvinnende orienteringsløperne da han var aktiv, og også som leder har han hatt stor suksess. Men nå tar han et steg til siden.

- Jeg har jobbet med norsk orientering i snart ti år. Først var jeg visepresident, og deretter har jeg vært landslagssjef. Det har gitt meg veldig stor glede, men etter at denne sesongen er over, føler jeg tiden er inne for at jeg må se meg om etter noe nytt, sier Thoresen.

46-åringen har totalt åtte sesonger bak seg som landslagssjef etter denne sesongen. Det var først tre år i Frankrike etterfulgt av fem år i Norge.

Han har selv fem VM-gull fra sin egen aktive karriere, men han har også opplevd VM-gull som trener. Både Carl Waaler Kaas og Olav Lundanes vant i VM på hjemmebane i Trondheim, og det er nok blant høydepunktene i trenerkarrieren.

Men det er blitt mange andre store triumfer også, ikke minst doble EM- og VM-gull til Lundanes i fjor.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre etter at denne orienteringssesongen er over, men det haster ikke. Jeg har i alle fall ikke dårlig tid. Det kan også hende at jeg kommer tilbake til norsk orientering på litt sikt, men akkurat nå er jeg mest opptatt av at løperne skal prestere - først og fremst i verdenscupåpningen i Oslo til helgen, og deretter i VM i Finland i juli, sier Petter Thoresen.

- Dette har vi snakket om, så det ligger ingen dramatikk i dette. Jeg har stor respekt for den beslutningen Thoresen har tatt, sier Bjørnar Valstad. Han er generalsekretær i Norges Orienteringsforbund.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer