Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Slutter som spiller om det er til VIFs beste

Martin Andresen savner ikke å være på banen.

I MINDRE HARDT VÆR: Vålerenga-trener Martin Andresen står i det minste under tak når han leder laget fra sidelinja, men det er nok heller avklarte roller og gode resultater som gjør at han åpner for å legge spillerkarrieren på hylla - dersom det er til det beste for Vålerenga å ha ham som kun hovedtrener.
Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
I MINDRE HARDT VÆR: Vålerenga-trener Martin Andresen står i det minste under tak når han leder laget fra sidelinja, men det er nok heller avklarte roller og gode resultater som gjør at han åpner for å legge spillerkarrieren på hylla - dersom det er til det beste for Vålerenga å ha ham som kun hovedtrener. Foto: Anders Vanderloock / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Vålerenga-manager Martin Andresen går langt i å antyde at han vil ofre spillerkarrieren dersom det er det beste for Vålerenga at han kun fortsetter som hovedtrener.

Med seieren over Viking i kveld har Vålerenga fire seire på de siste fem kampene, en ganske annen statistikk enn den grelle tapsrekka Oslo-klubben hadde i våres.

Da Andresen fortsatt forsøkte å sjonglere både rollen som midtbaneanker med den å være sjefen i Vålerenga.

- Uten tvil, er det best for VIF at jeg bare er trener, så gjør jeg det. Jeg tok på meg oppgaven som manager i denne klubben, og da gjør jeg det som er best for Vålerenga, sier Andresen.

Allerede da han ble sittende igjen med eneansvaret ta Tor Ole Skullerud trakk seg i august, antydet Andresen at han ikke nødvendigvis ville trekke på seg støvlene når han er friskmeldt fra skaden. Men det kan fortsette også neste sesong.

- Jeg vil helst slippe å svare konkret på dette nå. Det som er sikkert er at jeg ikke spiller mer denne sesongen, så får vi se etter sesongen, sier VIF-sjefen.

- Men det har vært enklere å bare være trener?

- Det er klart. Det er en jævla vanskelig rolle å være spillende trener. Vi har slitt litt med å få det til. Det er få som klarer det, sier han.

- For å stille det motsatte spørsmålet da, savner du å spille?

- Nei, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Sæternes skryter av sjefen
- Genierklært! ropte en i VIF-støtteapparatet bak ryggen på Andresen da han møtte pressen på Ullevaal etter kampslutt i kveld, og det er tydelig at flere er fornøyde med at noen av Martin-hattene er lagt vekk.

Og det er ikke tvil om at Martin Andresen trives godt med å få ta ansvaret for en god VIF-periode. Bengt Sæternes er heller ikke i tvil om at det har vært positivt for sjefen å kunne konsentrere seg om å være sjefen.

- Ja, det er klart, og det tror jeg han mener selv også, sier spissen til Dagbladet.

- Han har vært flink i treningsarbeidet, og vi har fått et par-tre gode treningsuker i det siste. Vi har fått en ny giv med flere seire, og det gjør noe med miljøet og optimismen. Det er helt sikkert at Martin skal ha æren for mye av det, sier Sæternes.

Unggutta tar ansvar
Samtidig er det naturlig nok lettere for Martin Andresen å overlate midtbanejobbingen til noen andre når den jobben blir gjort så godt som den eksempelvis ble mot Viking i kveld.

Selv uten Kristofer Hæstad tilgjengelig fungerte Harmeet Singh og spesielt Mohammed Fellah godt på midten, og det gleder sjefen.

- Hæstad har vært strålende i den defensive rollen, mens Singh og Fellah har vært mye opp og ned. Nå presterer de derimot godt nok til å være på nivå over tid, det har blitt veldig mye bedre, sier Andresen til Dagbladet.

- Det holder ikke å være veldig god innimellom på dette nivået, og nå ser det ut til at de har knekt den koden. Nå er de på et nivå man kan forvente, sier VIF-treneren.

Martin Andresen trekker samtidig fram det defensive arbeidet når han skal peke på andre grunner til at han kan møte pressen med et bredere smil om dagen.

- Vi er vesentlig bedre til å forsvare oss, særlig på innlegg fra kantene. Vi er mer direkte i forsvarsspillet, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling