OPPGITT: Ole Gunnar Solskjær og MFK-støtteapparatet protesterte høylytt mot taklingene fra sidelinja i Copa del Sol. Foto: Gorm S. Andresen
OPPGITT: Ole Gunnar Solskjær og MFK-støtteapparatet protesterte høylytt mot taklingene fra sidelinja i Copa del Sol. Foto: Gorm S. AndresenVis mer

- Slutter som trener hvis mitt lag spiller sånn

Ole Gunnar Solskjær er stolt av Molde etter stortap.

BENIDORM (Dagbladet): Spartak Moskva - Molde 3-0.

Litt irritert, mest stolt.

Ole Gunnar Solskjær er glad hans Molde-gutter ikke likner Spartak, laget som gikk helt til kvartfinalen i Europa League i vår.

Moskva-laget vant, men hvis Solskjærs spillere hadde taklet som russerne ville nordmannen gitt seg som Molde-manager.

- Si fra hvis mitt lag spiller sånn, da slutter jeg som trener, sier Solskjær.

Ikke provosert Overfor Dagladet utdyper han:

- Mitt lag skal ikke fremstå sånn. Jeg er stolt av måten vi framstår på, at vi ikke blir provosert av taklingene, at vi tar ikke igjen en stygg måte. Vi prøver å spille, selv om det sto 3-0 hadde vi sjanser på slutten. Vi spilte til siste slutt, sier Solskjær til Dagbladet.

Allerede i pausen tok han kontakt med Spartak-sjef Valerij Karpin og ba han roe ned laget sitt. Det fungerte ikke helt, det ble nye etterslenger og nye gule kort.

- Jeg er kjempfornøyd, gutta spiller og spiller og blir ikke påvirket av mange stygge taklinger og stygt spill, sier Solskjær.

Spartak er ikke bare grisespillere, de to målene før pause var lekre. Artem Dzyupa - som Solskjær omtaler som en Johan Elmander-kopi, tok elegant ned et framspill og plasserte inn 1-0 etter 18 minutter.

Like før pause fintet brasiianske Welliton seg fri og dundret inn 2-0 fra 16-meteren. Samme mann punkterte kampen med en retur bak Espen Bugge Pettersen like etter hvilen.

Kjempesjanser Solskjær synes ikke resultatet gjenspeiler kampen, og Molde kunne fort scoret et eller to mål det siste kvarteret da innbytterne Magne Hoseth og Daniel Chima skapte gode muligheter.

- Jeg synes vi dominerte fra 2-0 og utover, men vi scoret ikke. Vi hadde ballen, men vi var ikke bra nok på det siste innenfor 16-meteren. Og etter 3-0 står vi på og skaper tre-fire kjempesjanser, det er positivt, sier MFK-sjefen.

- Du sa før avspark at kampen ville fortelle hvordan dere ligger an foran Champions League-kvalifiseringen til sommeren?

- Jeg fikk til svar at her har du ikke råd til å gjøre feil du kommer unna med i Tippeligaen. Her har du spillere som tar vare på de sjansene de får. Det kunne fort blitt et par til også, men feilene skal vi få lukt vekk.

Resten vant tippeligaen Med tapet i dag blir det ingen Copa del Sol-finale på Molde, som reiser hjem med to seirer og dagens tap.

38-årige Solskjær er veldig fornøyd med utbyttet av treningskamp-turneringen, og synes særlig tre nykommere har overbevist stort.

- Det var godt å se Even (Hovland) spille 90 minutter. Martin (Linnes) har vært veldig positiv, det gjelder også Karim (Camara). Så vet vi at resten av laget vant Tippeligaen i fjor. Jeg synes det ser veldig bra ut for seriestarten, sier Solskjær til Dagbladet.