Sluttet å krangle

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes innrømmer at forholdet mellom dem ikke alltid har vært like idyllisk. Nå har de lagt feidene bak seg og jakter på OL-medalje.

Stavanger (Dagbladet): Maaseide og Glesnes har holdt sammen siden 1998 på sandvolleybanen. I 2000 slo de gjennom internasjonalt. Men på veien har de opplevd mange nedturer. Litt for mange, sier de selv. Mye av skylden påtar Kathrine seg. I dette intervjuet med Dagbladet innrømmer 27-åringen at hun til tider har vært for direkte med makker Susanne Glesnes (29).

-  Spydig

-  Det kommer ofte ting rett ut som jeg ikke mener. Ja, jeg har til tider vært spydig mot Susanne. Det har blitt helt feil fokus, innrømmer Maaseide.

De presiserer at de aldri har røket i tottene på hverandre. Men verbalt kunne stemningen vært annerledes.

-  Vi har hatt mange sure øyeblikk. Mange diskusjoner der vi absolutt skulle analysere hverandre og det ble sagt ting det ikke var så digg å høre, sier Maaseide.

Psykologhjelp

Susanne nikker enig.

-  Alt er ikke rosenrødt. Ikke hos oss heller. Men nå er alt så mye bedre, forteller Glesnes som forteller at begge to har hatt hjelp av en idrettpsykolog for å lære seg rett fokus.

Til tider var Kathrine flau over det jentene presterte i sanda. Særlig de siste åra under verdensturneringen i Stavanger der de aldri har vunnet en kamp.

-  Jeg var flau over det dårlige spillet vi viste folk. Hadde mest lyst til å synke i jorda. Samtidig var vi redde for å tape, forteller Kathrine.

Alt har snudd

Nå har alt snudd. For første gang i historien klarte jentene endelig å vinne kamper under verdensturneringen hjemme i Stavanger. Med EM-sølv friskt i minnet og en 7.plass i Berlin stråler jentene.

Det er bare litt over en måned til OL starter i Aten. Jentene har store ambisjoner.

-  Vi går for medalje. Såpass høye mål må vi sette oss, sier Susanne Glesnes.

MEDALJEDRØM: Før kranglet Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide rett som det var. Nå har de fått orden på forholdet, og da kommer også resultatene. Jentene sikter seg inn på OL-medalje.