Sluttet fred med sir Bobby

Bråket mellom Alan Shearer og Newcastle-sjef Bobby Robson er over. Det er dårlig nytt for Vålerenga.

(Dagbladet.no): Shearer sa klart fra at han mislikte å bil vraket mot Vålerenga sist uke. Den åpne uenigheten mellom kapteinen og manageren har skapt en uro i forkant av kveldens returmøte, og vært en av få faktorer som taler til Vålerengas fordel før Uefa-cupkampen på St. James' Park i kveld.

Også i England ble fotballfans sjokkert av Shearers ærlighet, og flere stilte spørsmål ved Robsons vurdering, skriver The Sun. Men i går kveld erklærte Shearer striden offisielt for over.

- Jeg har ikke et problem med manageren. Jeg vil spille hver eneste kamp, akkurat som jeg ville sist uke.

Frykter ikke press

Shearer lover fansen at urolighetene ikke vil påvirke innsatsen i kveldens kamp.

- Jeg har det fint, jeg føler meg bra, og jeg lover dere at jeg ser fram til denne kampen, sier Shearer.

Han er klar over at det eneste som vil bli akseptert av fansen, «Toon Army», er seier mot Vålerenga og avansement til fjerde runde i Uefa-cupen.

- Vi må gå på banen og komme oss videre til neste runde - det høres enkelt ut, gjør det ikke? Hvis det er press, eller enda mer press enn normalt på oss alle, så får det bare være det. Det bekymrer meg ikke.

Måltørke

Shearer har et ekstra press på seg. Etter å ha bøttet inn mål i høstsesongen, og ledet toppscorerlista i Premier League klart, har han blit rammet av måltørke den siste tida. På de siste åtte kampene har han scoret ett mål - på et straffespark mot Middlesbrough.

- For meg personlig er det ikke noe problem, selv om jeg er klar over at jeg er inne i en fase alle spisser opplever og som jeg ikke liker, sier Shearer.

Bobby Robson har tidligere forsøkt å dempe alvoret i situasjonen, og sa tidligere i uka at han var overrasket over oppstyret episoden skapte. Han har forklart at han sparte sin 33-årige spiss, og at han har spilt mer enn noen annen spiss i Premier League denne sesongen.

- Hver beslutning jeg tar er i klubbens og spillernes beste interesse. Jeg gjorde det jeg mente var det rette, sa sir Bobby i går.

  • Dagbladet.no følger Newcastle-Vålerenga og Rosenborg-Benfica i Uefa-cupens tredje runde direkte klokka 20.45 i kveld.
FRED:</B> Alan Shearer er ikke sint på sir Bobby lenger. Men han var irritert her - på benken på Ullevaal under kampen torsdag.