Sluttet på dagen:
- Sjokkerte spillere

Michael Carrick forteller at lojaliteten til Ole Gunnar Solskjær spilte inn da han tok avgjørelsen.

GIR SEG: Michael Carrick slutter som trener i Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB
GIR SEG: Michael Carrick slutter som trener i Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Arsenal 3-2

Michael Carrick er ferdig i Manchester Uniteds trenerteam. Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider.

Han forteller at Ole Gunnar Solskjærs avgang var i tankene hans. Nordmannen var den eneste i trenerteamet som måtte gå, noe som har overrasket flere.

- Det er 100 prosent min avgjørelse. Jeg respekterer at det er en ny manager som kommer inn. Jeg tok avgjørelsen før jeg snakket med ham. Det var ikke lett, men det er den rette avgjørelsen for klubben. Lojaliteten overfor Ole er en liten faktor, men det var mange ting som gjorde at jeg valgte dette, sier Carrick etter 3-2-seieren over Arsenal.

Spillerne fikk vite om nyheten like før den ble annonsert.

- Jeg fortalte dem det nettopp og de var litt sjokkerte og overrasket, det ble litt emosjonelt i garderoben, sier Carrick, som avslutter sin korte managerkarriere i Manchester United som ubeseiret, etter seier over Villarreal, uavgjort mot Chelsea og seier over Arsenal.

- Rett tid

Carrick har vært assisterende manager for Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Nå tar tyske Ralf Ragnick over. Han har ventet på arbeidstillatelse i Storbritannia og ledet derfor ikke kampen mot Arsenal tordag kveld.

- Min tid i denne store klubben vil alltid rangeres som de beste årene i min karriere. Da jeg signerte for over 15 år siden, kunne jeg ikke i mine villeste drømmer ha forestilt meg at jeg skulle vinne så mange trofeer, og jeg vil aldri glemme de fantastiske minnene som spiller og del av trenerstaben, sier han.

- Men etter å ha tenkt nøye gjennom det har jeg kommet til at dett er rett tid til å forlate klubben.

På vei opp

Pilen har pekt oppover for United siden Solskjær fikk sparken, da de sikret seier mot Villarreal og uavgjort mot Chelsea, i ettertid. Torsdag ble det seier mot Martin Ødegaards Arsenal, som da ble ledet under Carrick.

Carrick sluttet seg til trenerstaben da han la opp som fotballspiller i 2008.

- Jeg er og vil alltid være United-fan, og jeg vil komme på så mange kamper som mulig. Jeg vil ønske Ralf, staben hans, spillerne og tilhengerne lykke til videre. Heretter vil jeg støtte gutta som tilhenger fra tribunen, sa han.

Ralf Rangnick var på tribunen mot Arsenal og skal holde sin første pressekonferanse som Manchester United-manager fredag. Han leder sin første kamp mot Crystal Palace søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer