Sluttspurt reddet Norge

De norske håndballjentene sleit lenge mot ungarerne i prøve-OL i dag. Men mindre enn minuttet før slutt satte unge Birgitte Sættem inn seiersmålet for Norge. - En styrke, melder landslagssjef Marit Breivik.

De norske håndballjentene hadde en dårlig start i kampen mot Ungarn i prøve-OL i Sydney i dag. Bakspillerne og veteranene Kjersti Grini, Trine Haltvik, Tonje Larsen og Susann Goksør Bjerkrheim fikk ikke angrepsspillet til å sitte og ballen gikk ikke i nettet. I første omgang.

I Norges mål sleit Cecilie Leganger - og ble byttet ut midtveis i første omgang.

- Jeg er veldig skuffet over 1. omgangen. Det var liten kontakt mellom jentene og vi lot ungarerne komme for lett til. Men jeg er desto mer imponert over opphentingen i andre omgang. Dette viser at vi har store kvaliteter i laget, sier Breivik.

Settæm avgjorde

Men Else-Marte Sørlie, jenta som fikk sitt gjennombrudd under håndball-EM i fjor, ga ikke opp og ble Norges toppscorer med sju mål i dag.

- Styrken nå er at det er flere som kan stå fra og ta ansvar. Ungjentene kommer fram og sjiktet bak de etablerte spillerne er mindre enn før, sier landslagssjefen.

Den unge og lovende Larvik-spilleren Birgitte Sættem viste heller ingen tegn til mesterskapsnerver i prøve-OL. Bare minuttet før slutt satte hun også inn Norges viktige seiersmål etter en pasning fra Heidi Tjugum.

- Birgittes seiersmål er typisk for kampen, sier Breivik.

Lettet over at det første oppgjøret i prøve-OL endte med seier på en dag da ikke alt fungerte som det skulle for Norge.

I morra spiller Norge mot Danmark.

<B>TOPPSCORER:</B> Else-Marte Sørlie scoret mål etter mål og holdt Norge inne i kampen når de etablerte bakspillerne som Trine Haltvik, Tonje Larsen og Kjersti Grini sleit mot Ungarn i dag.