Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Små føtter, store drømmer

Håpet om proffspill lever på Sletta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mitt første mål er å bli keeper på Brann. Så vil jeg bli kjøpt opp av Barcelona. Jeg vil avslutte karrieren som keeper på Arsenal, sier 11 år gamle Andreas Tur Breivik, keeper på Djervs gutter 11 klasse H. Tross sin unge alder har Andreas klare mål for sin videre fotballkarriere. Drømmeklubbene og -spillerne kommer på rekke og rad. Favorittlaget er Brann, favorittspillerne er Branns Seyi George Olofinjana, Barcelona-keeper Roberto Bonana og Arsenals Thierry Henry.

Laget til Andreas har tapt én, vunnet to og spilt én uavgjort kamp så langt. Siste kamp spilles i dag.

- Vil bli proff

Også Andreas? lagkamerater midtbaneparet Åsmund Østensjø Garborg (10) og Tony Solbak Skarstein(11) har store drømmer for fotballframtida.

- Jeg har lyst til å bli proff. Jeg vil spille for Real Madrid eller Manchester United, sier Åsmund. Åsmunds favorittspillere er Zinedine Zidane, Luis Figo og Thierry Henry.

- Jeg vil begynne på Brann. Deretter har jeg lyst til å bli spiss på Manchester United, sier Tony - med hjertet i ManU, og David Beckham, Ruud van Niestelrooy og Ronaldo øverst på lista over favorittspillere.

- Nei til Rosenborg

Drømmene om proffspill og en fotballtilværelse på linje med de store gutta, er tydelige også hos KFUM-gutta Daniel Harper (12), midtbanespiller, og Even Lømo Hovda (11), forsvarer. Daniel og Even har vært med og vunnet én, tapt én og spilt to uavgjorte kamper så langt i turneringen. Mens Daniel lokkes av utlandet, har Even tenkt mest på mulighetene her hjemme.

- Jeg har mest lyst til å bli proff, men jeg vet ikke om jeg greier det. Hvis ikke, vil jeg bli skuespiller, sier Daniel. Høyest på ønskelista rager Liverpool, hvor favorittene John Arne Riise og Michael Owen holder hus.

- Vålerenga. Dem har jeg lyst til å spille for. Jeg har ikke tenkt så mye på resten av verdensrommet ennå, sier Even. Vålerengas Pa-Modou Kah er Evens yndlingsspiller.

- Jeg er glad han ikke gikk til Rosenborg, puster Even lettet ut.

- Rosenborg kjøper seg bare opp spillere. Nei, dem liker vi ikke, er KFUM-guttene enige om.

STOR-KLUBBER I TANKENE: Djerv-gutta Tony Solbak Skarstein (11), Andreas Tur Breivik (11) og Åsmund Østensjø Garborg (10) har alle et håp om proffspill i utlandet.
DRØMMEGUTTER: KFUMs Daniel Harper (12) og Even Lømo Hovda (11) drømmer om en framtid som gode og proffe fotballspillere.