I UVISSE: Arjen Robben (t.h.) fikk et trøstende klapp på kinnet av lagkamerat Wesley Sneijder da han måtte forlate banen med skade i gårsdagens oppkjøringskamp mot Ungarn. Vingstjernen må fortsatt vente på svaret på om han blir klar i tide VM.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANP/TOUSSAINT KLUITERS
I UVISSE: Arjen Robben (t.h.) fikk et trøstende klapp på kinnet av lagkamerat Wesley Sneijder da han måtte forlate banen med skade i gårsdagens oppkjøringskamp mot Ungarn. Vingstjernen må fortsatt vente på svaret på om han blir klar i tide VM.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANP/TOUSSAINT KLUITERSVis mer

- Små sjanser for at Robben blir klar til gruppespillet

Nederland ankom Sør-Afrika uten lynvingen i reisefølget.

|||(Dagbladet): Etter en lang flytur sørover og med lørdagens kamp mot Ungarn fortsatt i beina, ankom den nederlandske VM-troppen Johannesburg i dag.

Én mann manglet imidlertid i det oransje reisefølget; lynvingen Arjen Robben.

På stillingen 6-1 seieren og med bare minutter igjen på kampuret i oppgjøret mot ikke akkurat mektige magyarer, inntraff øyeblikket nederlandske fotballsupportere ikke ville skulle skje da Robben på stormløp framover plutselig stoppet opp og tok seg til baksiden av låret.

Robben har hatt en strålende fotballkarriere, men den kunne vært enda mer strålende om det ikke hadde vært for alle skadene han har slitt med gjennom årenes løp.

En uke til deadline
Nå er det en reell frykt for at han går glipp av VM-sluttspillet i Sør-Afrika etter at han ble fraktet rett på sykehus for nærmere undersøkelser.

- Jeg ville heller at vi hadde tapt denne kampen og beholdt Arjen frisk, var landslagssjef Bert van Marwijks umiddelbare reaksjon etter en kamp der Nederland imponerte stort etter pause.

VM-regelverket sier at en skadd spiller kan erstattes inntil 24 timer før avspark i lagets åpningskamp. Det vil si at van Marwijk har frist på seg til søndag 13. juni klokka 20.30 på å fatte en Robben-beslutning, og van Marwijk har varslet at han kommer til å vente til det siste.

Dagen derpå var landslagssjefen ikke blitt noe klokere på Bayern-stjernens muligheter til å ta del i mesterskapet.

REISTE UTEN ROBBEN: Robin van Persie og resten av den nederlandske VM-troppen ankom Johannesburg søndag. Det manglet imidlertid én mann i reisefølget, Arjen Robben.Foto: SCANPIX/EPA/KOEN VAN WEEL
REISTE UTEN ROBBEN: Robin van Persie og resten av den nederlandske VM-troppen ankom Johannesburg søndag. Det manglet imidlertid én mann i reisefølget, Arjen Robben.Foto: SCANPIX/EPA/KOEN VAN WEEL Vis mer

— Det er intet nytt. Vi håper fortsatt at det går bra med ham, sa Marwijk etter ankomst Johannesburg, ifølge NTB.

- Små sjanser
Robben ble på sykehus over natta, og ifølge avisa De Telegraaf, er sjansene små for at han blir frisk nok til å spille allerede i gruppespillet.

Kaptein Giovani van Bronckhorst forteller at han har vært i kontakt med Robben, og at det står etter forholdene bra til.

- Vi har akkurat utvekslet tekstmeldinger. Han er nå på sykehuset, og det står bra til med ham. Nå kan vi bare håpe at det ordner seg, sier van Bronckhorst, ifølge telegraaf.nl.

Les også: Her er oversikten over stjernespillerne som mister eller står i fare for å miste VM-sluttspillet.

- Små sjanser for at Robben blir klar til gruppespillet