Smaadal går for sin sjette strake proffseier

Møter sterk, men lavere og lettere hviterusser.

VANT: Simen Smaadal vant boksekampen over danske Kristoffer Storm i Nordic Fight Night i Frederikshavn tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANT: Simen Smaadal vant boksekampen over danske Kristoffer Storm i Nordic Fight Night i Frederikshavn tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Lettungvekteren Simen Smaadal skal ut i sin sjette proffkamp som bokser lørdag. Han møter en sterk og tøff, men lavere og lettere hviterusser.

23-åringen fra Langhus har vunnet alle sine fem første proffkamper, men selv om han nå møter en motstander med negativ kampliste, tar han ikke lett på møtet med Artem Solomko, selv om hviterusseren bare har vunnet 11 og tapt hele 22 kamper i løpet av karrieren sin. I tillegg har han en uavgjort kamp.

- Jeg møtte ham på innveiingen her i Aarhus i dag (fredag), og han virket absolutt klar for kamp, selv om jeg veide over et kilo mer enn ham og er et halvt hode høyere.

- Det er selvsagt til min fordel, men hviterusseren har møtt mange sterke boksere. Han har gått tiden ut med folk som er verdensmestere i dag, så jeg tror ikke jeg går mot noen lett kamp, sier Smaadal til NTB.

Han veide inn til 78,6 kg, noe som er ganske perfekt, mens Solomko veide 76,7.

- Jeg har trent veldig bra og føler meg veldig klar til kampen over seks runder lørdag. Formen er i alle fall så god som den kan få blitt, mener Smaadal som trenes av Thomas Hansvoll.

- Du regner vel med at du får en lettere kamp nå enn den mot Kristoffer Storm sist?

- Kampen mot Storm ble veldig spesiell, for det var en «vinn eller forsvinn-kamp», forteller Smaadal. Han sier at den kampen var preget av enormt press og masse nerver. Likevel gikk nordmannen seirende ut av duellen på en overbevisende måte. Han hadde til og med Storm i kanvasen ic den nest siste runden.

- Det blir en annen kamp nå. Jeg vet jeg ikke må ta lett på hviterusseren, for da jeg så ham inn i øynene etter innveiingen, så kunne jeg se at dette er en bokser som er innstilt på å slå hodet av meg, sa Simen Smaadal til NTB fredag kveld.

(NTB)