Smaadal og Lihaug møtes i ringen i morgen: - Tap vil være fiasko

Seier kan ende med karriere i Sauerland-teamet for Smaadal.

NORSK DUELL: Tim Robin-Lihaug (tv) og Simen Smådal under innveiingen i København fredag. Lørdag bokser de i klassen super mellomvekt i samme by.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NORSK DUELL: Tim Robin-Lihaug (tv) og Simen Smådal under innveiingen i København fredag. Lørdag bokser de i klassen super mellomvekt i samme by. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Simen Smaadal (25) har gått knallhardt ut før det norske «vinn eller forsvinn-oppgjøret» mot Tim-Robin Lihaug (21) i København lørdag. Langhus-bokseren innrømmer at fallhøyden er stor.

De to skal gjøre opp om hvem som er Norges beste bokser i super mellomvekt. Smaadal og trener Andre Sollund har sagt at de venter seg en rutinemessig seier over Lihaug, som har ett nederlag på sine åtte profesjonelle kamper.

Smaadal er fortsatt ubeseiret før sin niende proffkamp.

- Kampen er avgjørende for min framtidige boksesatsing. Taper jeg lørdag, er det en fiasko. Jeg trenger seieren i morgen for å vise at det er meg det gjelder. Det er ikke vits i å bruke tid på annet tull. Det er jeg som skal opp og fram. Derfor er seieren ekstremt viktig for meg, sier han til NTB.

- Det er ingen tvil om at Lihaug er en sterk bokser, men jeg er bedre, og jeg har ingen planer om at denne kampen skal gå tiden ut, har Smaadal også uttalt før kampen.

Ingen frykt Samtidig er det ikke noe alternativ for Lihaug å bli slått ut tidlig.

- Vi har en veldig bra plan for hva jeg skal gjøre. Hva han (Smaadal) har planer om, bryr jeg meg fint lite om.

- Jeg er ganske godt rustet for å bokse mot ham. Jeg har terpet bare inn mot ham, så mye at jeg nesten har glemt det andre. Jeg klarer virkelig ikke å se hvordan han skal slå meg ut i en av de tidlige rundene. Han er ikke kjent for å være en hardtslående bokser, kontrer bergenseren.

Han er i en ganske lik situasjon. Tap lørdag vil bety at det er Smaadal som kan få en lovende karriere i Sauerland-teamet. Noe også promotor Nisse Sauerland fastslår:

- Vinneren har en stor framtid foran seg, mens taperen må tilbake til tegnebrettet. Det er alt eller ingenting.

Nedsvetting Lihaug måtte tåle sitt ene tap da han ble utbokset av Oscar Ahlin 13. april i fjor. Den sterke svensken vant på teknisk knockout i tredje runde i en planlagt firerunderskamp. Den gangen hadde Ahlin blant andre tønsbergtreneren Ulf Johansen i ringhjørnet sitt. Nå har Johansen overtatt en del av ansvaret for Lihaug.

- Han har trent med Ulf, og jeg vet at han har en bra høyre (arm) fra før. Han kommer nok til å gå rett til venstre og legge opp til høyra. Men jeg har forberedt meg spesifikt mot den taktikken, sier Smaadal, som også har trent med Johansen tidligere.

Lihaug er trygg på at han har gjort alt riktig i treningsarbeidet før storkampen. Fredag trente han i badstu for å svette ut de siste grammene han trengte før innveiingen.

- Jeg er ganske avslappet foran kampen. Ikke fordi jeg tar lett på den, men fordi jeg vet at jeg ikke kunne gjort noe mer. Jeg har trent mer mengde, mer intensivt, bedre kvalitetsmessig og veldig riktig. Jeg er desidert i min beste form noensinne, sier Lihaug til NTB.

(NTB)