Smaadal og Lihaug varmer opp for Brækhus

Brækhus går sin 23. proffkamp - og setter alle beltene på spill.

 KLAR:  7. september møter Cecilia Brækhus18-år gamle Castillo i Frederikshavn. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
KLAR: 7. september møter Cecilia Brækhus18-år gamle Castillo i Frederikshavn. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

Tre norske boksere har fått tillit i det kommende Nordic Fight Night-stevnet i Arena Nord, men det er naturligvis Brækhus det knyttes størst interesse til. Hun skal ut i sin 23. proffkamp, og nok en gang setter hun alle VM-titlene sine på spill.

18-åringen Castillo fra Den dominikanske republikk ble aktuell motstander etter at hun slo Hanna Gabriel og påførte den costaricanske jenta sitt første nederlag på 14 kamper.

Castillo går litt ned i vekt for å møte den norske tredobbelte verdensmesteren (World Boxing Association, World Boxing Council og World Boxing Organization). Brækhus fortalte NTB tidligere i sommer at hun er på vei litt opp rent vektmessig, for å matche hardtslående Castillo best mulig.

Større rutine Brækhus møtte den amerikanske legenden og tidligere playboymodellen Mia St. John i sin forrige kamp 13. april. Det ble en parodi av en kamp, som Brækhus i ettertid har innrømmet det var feil å ta.

Nå tror hun at hun skal møte en bokser av et helt annet kaliber, men Castillo er forholdsvis uerfaren i forhold til Brækhus. Hun debuterte som profesjonell så sent som 25. februar for vel tre år siden (2010). Hun har vunnet 12 av 14 kamper. De to siste har endt uavgjort.

Rekordlisten til Castillo viser også at hun har møtt mange boksere av dårlig kvalitet, men seieren over Gabriel var imponerende. Likevel er de aller fleste eksperter NTB har vært i kontakt med av den oppfatning at dette bør bli en ny og klar Brækhus-seier.

To norske forkamper Simen Smaadal, som i likhet med Brækhus er ubeseiret som profesjonell, skal ut i sin sjuende kamp. Han møter Olegs Fedotovs fra Latvia, og det bør være en bokser Smaadal skal slå. Smaadal går ned fra lett tungvekt til super mellomvekt.

Latvieren har 16 seirer og 11 nederlag på rekordlisten sin. Han er 29 år gammel og har tapt de to siste gangene han har vært i ringen. Smaadal på sin side har stadig vist framgang og er en av dem Sauerland har bestemt seg for å satse på.

Tim-Robin Lihaug ble slått ut i sin forrige kamp, men har fått fornyet tillit og møter Roman Jaojev fra Georgia om vel to uker.

Lihaug var langt nede etter det brutale nederlaget for svensken Oscar Ahlin. Nå skal han møte en 22-åring som har bokset en kamp mer enn ham, men som har samme antall seirer og tap. Begge har vunnet tre kamper med to knockoutseirer. De har også et tap på knockout hver seg. I tillegg har georgieren en uavgjort kamp.

(NTB)