GIKK PÅ TAP:  Hjemmefavoritt Sven Fomling ble for sterk for Simen Smaadal. Foto: NTB Scanpix
GIKK PÅ TAP: Hjemmefavoritt Sven Fomling ble for sterk for Simen Smaadal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Smaadal-tap mot svensk energibunt:- Jeg var ikke helt på

Skuffet 26-åring.

På svensk jord klarte ikke Simen Smaadal (26) å hamle opp med hjemmefavoritten Sven Fornling.

Det ble en jevn start på kampen, men Fornling tok over initiativet utover i oppgjøret. Fra tredje runde og ut var svensken klart best.

- I første og annen runde får jeg det til, men så er det noe som stopper i hodet. Jeg tar imot for mange slag, og jeg er satt sammen sånn at jeg lar meg straffe når det ikke går veien. Det er farlig å ha den mentaliteten i denne idretten, sier Smaadal til NTB.

Oppildnet av hjemmepublikummet i Rosvalla Arena, hvor «Nordic Fight Night»-stevnet ble arrangert, klarte ikke Smaadal å følge Fornlings bevegelser og energinivå.

Enstemmig Smaadal nektet å gi seg, men i siste runde var ingenting annet enn knockout godt nok for nordmannen. Det klarte han ikke, og dermed kåret dommerne Fornling til vinner av kampen.

- Sven var stinn av selvtillit og ville virkelig dette. Kanskje litt mer enn meg. Jeg var ikke helt på rett og slett. Noen dager funker det, og andre ikke, sier Smaadal.

Nordmannen mener mye ligger mellom ørene. Derfor skal han begynne å jobbe med en mental trener for å få hodet på riktig plass.

- Vi får se om jeg får pratet med mannen oppe i topplokket, sier han.

Gir seg ikke Til tross for tapet ser Smaadal positivt på framtiden.

- En gang bokser, alltid bokser. Jeg vet hva som bor i meg og vet hva jeg kan, så jeg legger ikke opp nå. Jeg er en født fighter, sier han.

Nå venter et par uker fri før han starter det tøffe treningsarbeidet igjen.

Med lørdagens nederlag står 26-åringen nå bokført med ti seirer og to tap i proffkarrieren. Det første kom mot landsmann Tim-Robin Lihaug.

Alexander Hagen forsvarte på sin side de norske fargene da han vant mot italienske Alessandro Buriola tidligere lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram