Smadret Glimt med ni magiske minutter

Men Riise-skade skår i LSK-gleden.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no) Lillestrøm SK - Bodø/Glimt 3-0

Det er tvilsomt uten grunn at de stadionansatte på Åråsen valgte å spille Jahn Teigens «Optimist» før oppgjøret mot Bodø/Glimt.

«Fugla» har tapt sine siste tre kamper og ligger bare ett poeng over tabelljumbo Ham-Kam.

I kveld var det et nytt LSK som kom på banen.

For man så det nesten allerede på oppvarmingen. De triste ansiktene var blitt til smil og når Kanarifansen sang sine sanger nikket LSK-spillerne fornøyd med.

Ni minutter - tre mål

Det var spilt ti minutter når spillerne takket for støtten med ni magiske minutter.

•11 min - Steinar Pedersen stormet fremover og ble felt på 16 meter. Bjørn Helge Riise ladet kanonen og skuddet gikk via LSKs mestscorende spiller gjennom tidene, Arild Sundgot, og i mål bak en utspilt Londak.

MAGISKE NI MINUTTER: Lillestrøm senket Glimt med tre mål på ni minutter. Like etter måtte LSKs bestemann bjørn Helge Riise forlate banen med en ny strekkskade. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
MAGISKE NI MINUTTER: Lillestrøm senket Glimt med tre mål på ni minutter. Like etter måtte LSKs bestemann bjørn Helge Riise forlate banen med en ny strekkskade. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

•19 min - Simen Brenne spiller fri Olivier Occean som drar av en mann før han, alene med Londak, setter ballen trygt i venstre hjørne.

•20 min - Riise stormet fremover på høyrekanten, driblet to B/G-spillere og la inn til en umarkert Sundgot som bare trengte å sende ballen i noten foran Glimt-supporterne.

Et lettet LSK-lag gikk til pause med en velfortjent 3-0 ledelse.

LSK ikke friskmeldt

- Det har vært så mye negativt rundt oss her, så vi må finne ut hva vi gjør når vi får litt medgang. Vi må nok vente litt med å friskmelde oss. Vi har en nøkkelkamp allerede på søndag, sier LSK-trener Erland Johnsen til Dagbladet.no etter kampen.

LSK-assistent Frode Grodås tør heller ikke friskmelde de gule fra Romerike.

- Det føles fantastisk godt! Smaker aldeles vidunderlig, sier Grodås.

- I de siste kampene har vi gjort det så vanskelig for oss selv. I dag var vi med fra start, men jeg tør ikke tro hvordan dette skal gå jeg, smiler Grodås.

NY SKADE: Bjørn Helge Riise herjet en halvtime med glimt før han måtte gi seg med en ny strekkskade. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
NY SKADE: Bjørn Helge Riise herjet en halvtime med glimt før han måtte gi seg med en ny strekkskade. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Manglende effektivitet

Første omgang dreide seg stort sett om LSK og andre omgang skulle ikke bli stort annerledes.

LSK fortsatte å spille ball, men stormet ikke lenger fremover som i de første 45.

Det var likevel LSK som skapte de største sjansene og både Occean og Sundgot kunne ha scoret hat-trick hvis effektiviteten hadde vært på topp.

Men det var LSKs dag, og lite kunne forandre på det.

- Jeg ville bytte alle elleve halveis, men jeg valgte å ta ut Runar (Berg red.anm) til fordel for Kondradsen som har vært veldig god på trening og i Jet-cupen, sier en skuffet Glimt-trener kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Den tunge regnskyen som nesten hadde slått rot over Åråsen stadion måtte til slutt vike for solen som tittet frem over stadion-kanten.

Så spørs det om LSK kan fortsette i samme stilen.

Smadret Glimt med ni magiske minutter

Sett børs på spillerne under!

<B>OPPTUR:</B> John Anders Bjørkøy spilte fra start da Lillestrøm endelig tok tre poeng igjen.