Håndball-VM: Norge - RHF

Smadret motstanderen

Etter en litt «shaky» kamp mot Nederland var det knyttet litt spenning til om Norge kunne rote bort semifinalebilletten i VM, men de norske håndballjentene svarte skeptikerne.

SEIER: Kaptein Stine Bredal Oftedal og resten av de norske håndballjentene er klar for semifinale mot Spania etter knusende seier over Russland. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - RHF 34-28 (19-15)

OSLO/GRANOLLERS (Dagbladet): En semifinalebillett mot Spania på fredag lå i potten da de norske håndballjentene møtte RHF i kvartfinalen i VM.

Norge startet svakt i den forrige VM-kampen mot Nederland, men i dag gikk de rett i strupen på RHF, som ikke klarte å hamle opp med de norske håndballjentene.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

PS! Russland går under navnet RHF (Russian Handball Federation) som følge av en dopingdom fra Verdens antidopingbyrå (WADA) i 2019.

Se høydepunktene fra kampen her:

- Det føles veldig godt, rett og slett. Jeg synes vi gjør en god jobb, og vi har jo slitt mot Russland tidligere, selv om det var et helt annet lag vi møtte i dag, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Dere var mye mer «på» i dag, kontra kampen mot Nederland?

- Ja, vi var det. Jeg tror av og til vi har litt godt av å få noen sånne starter. Det viser at vi har et lag der mange kan ta ansvar og komme inn og snu ting, sier hun og legger til at semifinalen mot vertsnasjonen Spania på fredag blir noe helt spesielt.

- Det gleder jeg meg masse til. Man får en annen dimensjon når hallen er full. De kommer jo ikke til å heie på oss, men stemning er stemning, sier Bredal Oftedal med et smil til Dagbladet.

Spaniakampen blir noe helt annet, mener landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Det blir et helt annet lag å møte. Men vi skal fortsette å bygge forsvaret, men de har litt mer å gå på. Vi får en annen type utfordring i angrepsspillet til Spania, sier han.

Stor kontrast

I mandagens kamp mot Nederland hadde de norske jentene en sjokkerende dårlig start, og lå på et tidspunkt seks mål bak i den første omgangen.

To dager seinere var det tydelig at Hergeirsson hadde kommandert mannskapet sitt til å være «på fra start».

Det norske angrepet - med Mørk i spissen - var gode innledningsvis, samt samspillet mellom Oftedal og Dale var en fryd for øyet. Etter de første 30. minuttene var det en luke på fire mål ned til RHF.

Dro ifra

Etter sidebytte handlet det om for de norske jentene å kontrollere inn seieren og begynne å se mot semifinalen på fredag.

Til tross for en rufsete start på den andre omgangen, fant Norge tilbake til det gode spillet i angrep.

Det klarte ikke RHF å svare på, og Norge er videre til semifinale i VM. Der venter vertsnasjon Spania.

Toppscorer Nora Mørk ble kåret til banens beste spiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer