- Småflaut når jeg står nesten helt stille

Jan Schmid møtte veggen foran Kollen-publikumet.

FIKK SVI FOR Å FØLGE: Jan Schmid (nummer tre fra høyre) følte han måtte prøve å følte Felix Gottwald i teten, men endte opp med en sprekk. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FIKK SVI FOR Å FØLGE: Jan Schmid (nummer tre fra høyre) følte han måtte prøve å følte Felix Gottwald i teten, men endte opp med en sprekk. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Fire av fire norske kombinertløpere hadde medaljeteft etter hoppdelen på den første VM-distansen i kombinert.

Ingen av dem nådde opp etter 10 km i snøvær og tåke på skistadion, tyske Eric Frenzel vant foran landsmannen Tino Edelmann, med Felix Gottwald (Østerrike) på bronseplass.

Jan Schmid tok bronsen i Liberec i 2009, i Kollen i dag skulle han gå seg opp fra 8. plass etter hopprennet.

I stedet sprakk han midtveis og ramlet til en 24. plass.

IRRITERT: Mikko Kokslien ble beste norske med en 6. plass. Foto: Kyrre Lien / Stian Lysberg Solum / Scanpix
IRRITERT: Mikko Kokslien ble beste norske med en 6. plass. Foto: Kyrre Lien / Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Det er kjempeartig å gå her når det går bra, men nesten litt småflaut når jeg står helt stille i to runder og blir heiet fram av såpass mange folk, sier Schmid.

Han er ordentlig skuffet, men kjente midtveis at det ble for tungt å følge Gottwald som hadde kommet bakfra.

Bråstopp - Jeg måtte prøve og da blir det bråstopp når du først får det, sier Schmid til Dagbladet.

Mikko Kokslien ble beste nordmann med sjetteplass, han gikk seg opp fra 24. plass. Etter målgang synes han det er litt irriterende å miste bronsen med 11,2 sekunder.

EDRUELIG: Håvard Klemetsen syntes 9. plass var greit. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
EDRUELIG: Håvard Klemetsen syntes 9. plass var greit. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Jeg manglet litt, det var en grei konkurranse men ikke mer. Da blir du ikke verdensmester. Det er frustrerende å være så nære, jeg ga aldri opp, sier Kokslien.

Han prøvde ikke å kjøre inn Gottwald, da ville han også fått en Schmid-sprekk.

- Det er litt kjipt at det ikke ble noen medalje, men jeg gleder meg til fortsettelsen.

Moan-tog Etter hoppingen ønsket Kokslien og Magnus Moan å gå sammen som et tog. Det toget ble stående på perrongen, Moan klarte ikke å følge.

BRÅSTOPP: Jan Schmid skulle gjerne gitt publikum mer å juble for. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BRÅSTOPP: Jan Schmid skulle gjerne gitt publikum mer å juble for. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Det var blytungt. Jeg kan ikke si noe mere, kroppen var tom, beina var tomme, men humøret er på topp. Det er ingen grunn til å grave seg ned, sier Moan.

Han forsto tidlig at sykdommen fra forrige uke ødela løpet.

- Jeg tenkte for meg selv at jeg tar det som trening, jeg får betalt for det utover mesterskapet. Sykdom kan du ikke gjøre noe med, sier Moan som ikke syntes det var pinlig å slite i sporet foran tusenvis med nordmenn.

<GJENNOMKJØRING: Magnus Moan var tom og tok dagens skirenn som en oppladning til mandagens lagkonkurranse. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
<GJENNOMKJØRING: Magnus Moan var tom og tok dagens skirenn som en oppladning til mandagens lagkonkurranse. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Nå er vi i gang, det var fantastisk publikum med kjempestemning i løypa. Dette er starten på noe stort.

Syre midtveis Veteranen Håvard Klemetsen lå på sølvplass etter hoppingen, og ble neste beste nordmann på en niendeplass. Den plasseringen synes han ikke er helt grei.

- Midtveis på andrerunden merket jeg at det gikk for fort for meg, jeg måtte slippe meg ned. Det ble litt for mye syre midtveis i løpet. Med snøværet her er det vanskelig å gå i tet, det var ingen fordel.

Han er imponert over Frenzel som brøytet seg til gull fra start til mål.

- Jeg er ikke skuffet, bare over at vi ikke fikk pallen som lag. For egen del var det godkjent, jeg må være edruelig. Jeg har ikke vært på pallen før.