<strong>GODT HUMØR:</strong> England-boss Roy Hodgson var i det spøkefulle hjørnet da han fikk spørsmål om Islands suksesstrener Lars Lagerbäck i forkant av kveldens åttedelsfinale i EM. Foto: AFP / Getty Images / NTB Scanpix
GODT HUMØR: England-boss Roy Hodgson var i det spøkefulle hjørnet da han fikk spørsmål om Islands suksesstrener Lars Lagerbäck i forkant av kveldens åttedelsfinale i EM. Foto: AFP / Getty Images / NTB Scanpix Vis mer

Småfrekk Hodgson før Island-kampen: - Hans sjanse for å få en statue er jævla mye større enn min

Imponert av Lagerbäck.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 21 i kveld møtes England og Island i et skikkelig David mot Goliat-oppgjør i EM.

Kampen kan du forøvrig følger her.

Som Dagbladet skrev etter at Island tok seg sensasjonelt videre, er forskjellen mellom de to lagene enorm, ikke minst når vi ser på spillernes verdi.

Englands antatte førsteellever er verdt mer enn to milliarder kroner, mens islendingenes beste «bare» er verdt 291 millioner kroner.

Frykter sparken

En som vet veldig godt at «Three Lions» er enorme favoritter er England-sjef Roy Hodgson.

68-åringen har kontrakt til og med dette EM-sluttspillet, og det er åpenbart at England MÅ slå ut Island i kveld dersom den tidligere Viking-treneren skal kunne få forlenget kontrakten sin.

Hodgson innrømmer at han stadig frykter for at han kan få fyken som England-sjef.

- Den er litt vanskelig den der. Jeg tror at den dagen du slutter å bekymre deg over om du får fortsette, så er det den dagen du mister interessen til arbeidet ditt, sier han, ifølge Daily Mirror.

<strong>GOD STEMNING:</strong> Wayne Rooney kostet på seg sitt bredeste glis da han så hva Joe Hart hadde på ryggen etter at den engelske troppen hadde kommet fram til stadion i Nice i kveld. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix
GOD STEMNING: Wayne Rooney kostet på seg sitt bredeste glis da han så hva Joe Hart hadde på ryggen etter at den engelske troppen hadde kommet fram til stadion i Nice i kveld. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix Vis mer

Riktig bekymring

- Det eneste du kan gjøre, når du blir eldre og får mer erfaring, er å tvinge deg selv til å bare bekymre deg for de tingene du har kontroll over. Det handler om å ha gjort de rette tingene når du ser deg selv i speilet når spillerne går ut på banen. «Hva annet kunne jeg ha gjort?» «Er vi godt nok forberedte? Har jeg tatt ut riktig lag?».

Hodgson fortsetter:

- Når vi snakker om å ta ut det rette laget, så handler det om å ha tatt ut et lag som kan vinne kampen. Det er det vi har gjort i hver eneste kamp så langt. Hvis du har gjort det, så slipper du å bekymre deg, for da er det opp til spillerne. Det er det som utgjør forskjellen. Spillerne vinner kamper, ikke trenere, sier han.

Hodgson og alle andre vet at det nærmest blir erklært nasjonal landesorg i «brexit»-klassen på balløya om England skulle tape mot Island. På sagaøya er det imidlertid stikk motsatt.

Islendingene, med bare 330 000 mennesker å velge fotballspillere fra, sto for Fotball-Europas største prestasjon bare ved å kvalifisere seg til EM.

At Lars Lagerbäcks gutter tok seg videre er skyhøyt over all forventning sett ut fra forutsetningene.

STATUE PÅ GANG? Islands fotballeventyr lever videre, og trener Lars Lagerbäck er en populær mann på sagaøya. Foto: AP / Ciaran Fahey / NTB Scanpix
STATUE PÅ GANG? Islands fotballeventyr lever videre, og trener Lars Lagerbäck er en populær mann på sagaøya. Foto: AP / Ciaran Fahey / NTB Scanpix Vis mer

Det er Hodgson ordentlig godt klar over. Da han fikk spørsmål om Islands svenske suksesstrener Lars Lagerbäck, som han kjenner godt fra sin tid i skandinavisk fotball, før oppgjøret, svarte Roy Hodgson med et glis.

- For å si det sånn, hans sjanse for å få en statue er jævla mye større min.

  • England - Island spilles klokka 21.00 i kveld, og sendes på NRK1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer