Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smaker av birdie

DUBLIN (Dagbladet): Tirsdag kveld kom Henrik Bjørnstad inn i Smurfit European Open som sistemann av 16 reserver. I går fikk han sitt definitive gjennombrudd. - Jeg ville avslutte pent - jeg ville være stolt av meg selv, sier 22-åringen. Og så gjorde han det - med sjetteplass og birdie på hull 18.

- Uten birdien på 18. ville jeg vært veldig skuffet, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

- For da jeg startet finalerunden som andremann, trodde jeg absolutt at dette var min turnering.

- Underveis merket jeg at du må være i toppen noen ganger for å føle deg trygg.

Skulle reise hjem

Men Henrik Bjørnstad var i ferd med å reise hjem til Norge da enda et forfall åpnet døra til det endelige gjennombruddet på Europa-touren.

Sist søndag falt Bjørnstad fra sjette til 48. plass i løpet av den siste runden i Cork. I går ødela to bogeys på det 16. og 17. hullet muligheten til å bli nummer to. Og oppover den 18. og siste fairwayen var det derfor banneordene som fulgte nasjonens nye golfhelt. Han ønsket nemlig mer enn det han var i ferd med å prestere.

- Andreslaget mitt inn til det 18. hullet (par 5) dyttet jeg litt til venstre, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. - Ballen lå i tjukt gress og jeg trengte et veldig godt innspill. Og da ballen stoppet 20 centimeter fra hullet, fikk jeg et skikkelig kick.

- På grunn av denne plasseringen her får jeg være med i Scottish Open, som starter torsdag. Det er en enda større turnering enn dette.

Reddet neste sesong

Henrik Bjørnstad misset flyet hjem til Oslo i går kveld. Akkurat som om det spilte noen rolle. For med noe rundt én million ferske kroner på kontoen har han nå spilt inn mer enn nok til å være sikret spillerettighetene for neste sesong.

- Veldig viktig. Nå slipper jeg å tenke mer på det.

Hvilket fører til andre ting av langt mer offensiv karakter: Hvordan bygge videre på gjennombruddet.

- Etter at jeg brukte to år på å forandre grepet mitt, har jeg følt at jeg har spilt god golf ganske lenge. Samtidig har jeg også gjort en del feil. Og sist søndag ble jeg rammet hardt av det, i dag gikk det bedre. Jeg slurvet ikke like mye som jeg kan gjøre når det ikke stemmer.

På gårsdagens første hull (par 4) misset Henrik Bjørnstad fairwayen ut til høyre og lå for tjukt til å gå for greenen på andreslaget. Dermed tok han straffen sin på stedet, lempet ballen tålmodig ut med sitt andre slag og fant putteområdet med det tredje. Men det endte med bogey og en trang start.

- Lærte

- Jeg lærte veldig mye av det som skjedde sist søndag. Da jeg raste nedover lista i Cork, gjorde jeg veldig mye dumt. Og derfor var det lett for meg å ikke risikere noe på det første hullet.

- Jeg fikk en bogey, men det var fortsatt 17 hull igjen.

Den andre fairwayen ble også misset ut til høyre. Og på ny lå ballen for tjukt til å treffe greenen med slag to. Men en putt fra himmelen - sju meter bratt nedover - reddet par. Og humøret.

Opp i teten

Gjennom birdier på fire og fem var Henrik Bjørnstad plutselig i teten sammen med hjemmefavoritten Darren Clarke (vant til slutt med tre slag).

Jernslagene fra fairway var imidlertid lunkne og stive. Og så misset de greenene - om og om igjen til venstre.

- Jeg var litt anspent, skulle liksom presse slagene litt og da drar det til venstre. Man lærer av sånt, også.

- Og så ble dagen reddet av innspillet foran tusenvis av tilskuere på det 18.?

- Akkurat. Og derfor er jeg også en veldig glad gutt akkurat nå, sier Henrik Bjørnstad.

<B>VINKELSYN:</B> Henrik Bjørnstad bruker øyemålet før en putt på det redje hullet i turneringen i Kildare i Irland i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media