- Smaker jeg på noe sterkt nå, sovner jeg

Dobbeltmester Lars Berger skal rett på flyet.

SAPPORO (Dagbladet.no): Onsdag forsvant litt av gleden over VM-gullet i alt snakket om snøværet som kom midt i konkurransen. I dag var det ingenting som kunne ta fra Lars Berger et nytt stort øyeblikk.

- Dette var like artig som det individuelle gullet, sier den sindige lesjamannen mens han står med det bredeste gullgliset Lars Berger kan oppdrive.

Og om han i det hele tatt har tenkt på at dette ble en revansje, når han slo onsdagens såkalte moralske vinner Tobias Angerer med 15 sekunder på 10 kilometer, holder han det for seg selv.

- I dag var det i hvert fall gode forhold, og jeg tror jeg gjorde en god etappe. Jeg er ganske sikker på at jeg gjorde det, sier Berger.

- Lars Berger viste vel at gullet på 15-kilomteren ikke var så veldig ufortjent i dag, sier sportssjef Åge Skinstad.

Berger gikk en knalletappe, og må ha overbevist alle som var skeptiske til gullet hans om at han er en langrennsløper i verdensklasse. Fra front økte han avstanden ned til en desperat jagende Angerer, og sendte Petter Northug ut sammen med Sverige og Russland.

- Det eneste jeg var redd for var at Lars skulle skaffe en luke ned til de andre, for Petter ville ikke gå ut i front, ler Skinstad.

Det gjorde han selvsagt ikke, men økte ledelsen ned til Tyskland med 15 sekunder. Det var også målet for Bergers etappe. Etter stafetten var Berger bare glad for å få være med.

FJERNET ALL TVIL: Lars Berger parkerte Tyskland på tredjeetappen, og sikret medalje. Det ble til slutt gull. Foto: EPA
FJERNET ALL TVIL: Lars Berger parkerte Tyskland på tredjeetappen, og sikret medalje. Det ble til slutt gull. Foto: EPA Vis mer

- Det er artig å gå på et lag hvor alle fungerer perfekt, sier Lars Berger.

I morgen tidlig reiser han hjem til Norge for å forberede seg til nye renn, men denne gangen som skiskytter. Etter dopingtest, premieutdeling og middag, er det ikke flere timer igjen av gulldøgnet. Utagerende feiring blir det dermed ikke noe av i Japan.

- Nei, smaker jeg på noe sterkt nå sovner jeg tvert, ler den doble verdensmesteren.

I langrenn.